Politika

Direktno.rs

30. 09. 2022. 11:40 13

Pismo Orliću: Zašto urušavate ugled Skupštine?

Gospodine Vladimire Orliću, predsedniče Narodne skupštine Repulike Srbije, zašto dodatno urušavate ugled Skupštine. Zašto vladajuća većina, kojoj pripadate, Skupštinu pretvara u "anketaru"? Zašto vaši poslanici podnose na desetine besmislenih zahteve za formiranje anketnih odbora, kojima je jedini cilj da blate poslanike i lidere opozicije? - poručuje u otvorenom pismu Vladimiru Orliću, Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret i poslanik u poslaničkoj grupi "Ujedinjeni - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA".

Da li mislite da ćete zahtevom za formiranje anketnih odbora o Draganu Đilasu i Mariniki Tepić i drugim ljudima iz opozicije sakriti da niste sposobni da formirate vladu pet mesecu od izbora, iako imate komotnu većinu za to. Da li mislite da ćete zahtevom za formiranjem tragikomičnih anketnih odbora prikriti činjenicu da još uvek niste, iako ste po Zakonu o narodnoj skupštini bili obavezni, sazvali drugo redovno zasedanje.

Da li besmislenim predlozima za formiranje anketnih odbora prikrivate činjenicu da se u proceduri nalaze samo zakonski predlozi opozicije, među njima i naš zakon o vraćanju penzija, a da vi nemate ni Vladu, ni zakone?

- Dali smo vam na prvoj konstitutuvnoj sednici Skupštine još jednu šansu da se ponašate državnički odgovorno, a ne stranački neodgovorno. Pružili smo vam šansu da Skupštini vratite dostojanstvo, a vi je dodatno unižavate.

- Pozivam vas još jednom da se, u ovom za državu važnom trenutku, ponašate odgovorno. Sve ostalo za državu će biti štetno, a nadamo se da vam to nije namera - dodaje Veselinović. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati