Politika

Direktno.rs

25. 03. 2022. 22:48 78

"Žao mi je što nisam lično rušio u Savamali"

"Žao mi je što nisam lično tokom dana upravljao bagerom koji bi one udžerice i straćare u Savamali skolonio sa tog mesta", rekao je Aleksandar Vučić u emisiji "Direktno sa Minjom Miletić" na televiziji Euronews o Beogradu na vodi. To je predsedniku Srbije drugi put za kratko vreme da ističe kako mu je krivo što nije bio "kompletan idiot" kako ja nazvao nasilnike i nalogodavce rušenja u Savamali.

Vučić je odgovarao na pitanja u vezi sa aferama koje su pratile njegovu vlast, ali i ostale pripadnike vladajuće stranke.

- To bi bio pravi doprinos predsednika Vlade ili predsednika Republike napretku zemlje. Neretko sam bio buldožer u ovoj zemlji, radio sam ono što niko nije smeo. Žao mi je što nisam bio upoznat sa time, inače, bih sam seo u 12 sati pre podne i to bih obavio - naveo je Vučić, ali Euronews portal još nije preneo.

Dotakao se i navoda da je tokom rušenja u Savamali bilo povređenih ljudi, kao i onih koji su bili vezani.

- Ja tamo nisam video nikoga da je vezivan. To niko nije dokazao na sudu - rekao je on.

Vučić nije detaljisao, ali je policajac Goran Stamenković sve ispričao, pa je otkriveno da je bio žrtveno jagnje kojim je vlast pokušala da napravi privid da je rešila svoju najveću aferu - slučaj Savamala. On je osuđen na pet meseci uslovno zbog rušenja u Hercegovačkoj ulici, a kako je neveo za KRIK, odlučio je da progovori jer oni koji su ga naterali da prizna, nisu ispunili obećano - unapređenje u policiji i legalizaciju zgrade u Mirijevu.

Na pitanje šta će biti sa Nebojšom Stefanovićem, ministrom odbane, ranije policije, i da li je on jedini koji je izgubio njegovo poverenje ili ima drugih, rekao je da "Nebojša Stefanović ima pravo da se dokazuje svoim radom".

- Videćemo kako će se dokazati - rekao je i dodao da on nema pravo na svoje lične reakcije i pokazivanje ličnog animoziteta. 

Govoreći o drugim aferama, Vučić je rekao da za njega ne postoje Panama papiri, da on lično nema tajne račune, a da je drugima "njegov brat Andrej sam kriv za svoje prebijanje".

Vučić je odgovorio i na pitanje kada će otići sa čela SNS, rekavši "što pre, to bolje", dok je na konstataciju da je to rekao i 2017. godine dodao:

- Jesam i danas vam sa sigurnošću kažem da ćete biti obradovani uskoro.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 78

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati