Politika

Direktno.rs

11. 02. 2022. 22:01 96

Čeda ambasador u Crnoj Gori?

Kako Direktno saznaje, Aleksandar Vučić ozbiljno razmišlja da u narednom periodu pošalje Čedu Jovanovića, lidera nestalog LDP za ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

Iako odluka još nije doneta, Vučić je svestan da je sadašnja situacija sa bivšim ambasadorom Srbije u Podgorici, Vladimirom Božovićem, neodrživa u odnosima između dve zemlje i da je činjenica da Božović sedi u Beogradu i prima deviznu platu od 4.500 evra mesečno teško objašnjiva osiromašenoj srpskoj javnosti.

S obzirom na to da je Čeda već duže vreme na čekanju na formalni aranžman kod SNS vlasti i da im koristi u napadima na opoziciju i popunjavanje režimskih tv termina, rodila se ideja o Čedinoj ambasaduri.

Istovremeno, Jovanović je duže vreme u ozbiljnim finansijskim problemima i želi da se u službi režima povuče u neku evropsku zemlju na izdašnu ambasadorsku platu.

Iako je, kako saznajemo, Jovanović primarno hteo u Lisabon za ambasadora, Vučić nije želeo da pomera starog kadra i Tominog prijatelja Olivera Antića, pa je bliži odluci o slanju Čede u Podgoricu.

Istovremeno, Vučić računa i na dobre veze između Čede Jovanovića i Mila Đukanovića, naročito sad kad im je ispunjena, bar privremeno, želja o povratku DPS na vlast u Crnoj Gori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 96

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati