Politika

Direktno.rs

29. 01. 2022. 20:24 66

SPS, Zavetnici i Nestorović izlaze bez kandidata, podržaće Vučića!

Danas su Dačićev SPS, Zavetnici i Zmajevi dr Nestorovića održali drugi sastanak i odlučeno je, kako Direktno.rs saznaje, da izađu zajedno na izbore, a da Milica Zavetnica odustane od kandidature za predsednicu i da podrže Vučića.

Kako je Direktno.rs ranije pisao, Vučić je "malom Slobi" na dogovaranje poslao Milicu Zavetnicu, dr Nestorovića i njegove Zmajeve, što ukazuje da Dačić definitivno gubi tlo pod nogama.

Ovo je pomoć koju je Vučić preplašenom Dačiću ponudio kao čamac za spašavanje nakon što mu je saopštio da neće primiti SPS na parlamentarnu i beogradsku listu, ali da ultimativno zahteva da socijalisti nemaju predsedničkog kandidata i da moraju da podrže njegovu kandidaturu.

Dačić je sve samo ne politički naivan, svestan je da rejting SPS na istorijskom minimumu, a da bez predsedničkog kandidatata rizikuje da ostvari katastrofalan izborni rezultat. Cenzus na gradskim izborima u Beogradu za SPS može biti neostvareni san. I to Vučić ne sme da dozvoli. Zato će, po svemu sudeći, Dragan Marković Palma, za razliku od PUPS-a, ostati sa SPS-om.

Branimir Nestorović je izuzetno popularan u Srbiji, koja ne mari za budalaštine koje je izgovarao o koroni, avionima koji sleću posle 40 godina i raznim pričama prepisanim iz "Zone sumraka" i "Trećeg oka".

Zavetnici su stranka u naletu. Predsednica Milica Stamenkovski Đurđević je svakih nekoliko dana na televizijama, niko je ne dira, ona kao kritikuje vlast, ali nikad Vučića. SNS im je otvorio vrata ruske Dume, pravi im odbore... Sve to daje rezultat. Iako je realnije da Zavetnici idu sami, ni koalicija sa pomenutim grupacijama nije nemoguća.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 66

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati