Politika

Direktno.rs

24. 01. 2022. 21:18 10

Jeremić: I Aleksić i Ponoš su dobri kandidati

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se prilikom određivanja kandidata opozicije za predsednika Srbije ne bi trebalo voditi bilo kakvim ličnim, partijskim ili nekim drugim posebnim interesima i da je važno očuvati jedinstvo koalicije Narodne stranke, SSP i DS.

- Prvi izbor Narodne stranke je Miroslav Aleksić. Po mom mišljenju, i Aleksić i Zdravko Ponoš su dobri kandidati - rekao je Jeremić za Newsmax Adria, a saopštila je Narodna stranka.

- Bez obzira što je Ponoš napustio sve rukovodeće funkcije u Narodnoj stranci, uključujući i mesto prvog čoveka beogradskog odbora svega nekoliko meseci pred beogradske izbore, bez obzira što je Ponoš član Narodne stranke koga predlaže (predsednik SSP) Dragan Đilas, a ne Narodna stranka, mi smo spremni da ga podržimo - dodao je Jeremić.

Narodna stranka saopštila je juče da je u koaliciji dogovoreno da budu obavljena dva stručna i nezavisna istraživanja javnog mnjenja koja bi pomogla da se učini „najbolji izbor“.

- Rezultati istraživanja bi trebalo da nam budu predstavljeni u utorak, 25. januara - navodi se u saopštenju.

Narodna stranka je podsetila da je u Beogradu 26. novembra 2021. godine sa SSP i DS potpisala koalicioni sporazum kojim je predviđeno da će koalicija konsenzusom izabrati i predložiti kandidata za predsednika Srbije.

- Narodna stranka će nastaviti da poštuje koalicioni sporazum i sve druge dogovore koje je postigla sa svojim partnerima - navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati