Politika

Direktno.rs

05. 12. 2021. 20:24 40

Savez 90/Zelenih Srbije: Uvesti moratorijum na litijum

Savez 90/Zelenih Srbije, na svetski Dan zemljišta, navodi da je ovog trenutka jedino pravo rešenje uvođenje moratorijuma na litijum u dolini Jadra i Bora.

Zeleni u Srbiji navode da Svetski dan zemljišta u našoj državi prolazi u senci dešavanja oko najavljenih rudarskih radova u Jadru i u okolini Loznice.

Savez 90/Zelenih Srbije apeluje da je ovog trenutka jedino pravo rešenje uvođenje moratorijuma na litijum u dolini Jadra i Bora, koji će biti na snazi sve do završetka svih geoloških, rudarskih i posebno ekoloških studija procene uticaja na životnu sredinu, navodi se u saopštenju ove stranke.

- Zeleni insistiraju da građani koji su prodali svoju zemlju Rio Tintu imaju nesmetano pravo njenog korišćenja za vreme trajanja moratorijuma. Posebno ističemo da prodajom zemlje nije prodtt, niti može biti prodat resurs litijuma, koji je svojina države i svih građana Republike Srbije, zbog čega se mora posmatrati kao ekološki kapital i posebno blago od izuzetnog nacionalnog značaja - kaže se u saopštenju stranke Savez 90/ Zelenih Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati