Politika

[ Izvor: N1 ]

27. 11. 2021. 12:35 5

"Predsednički kandidat da 'podigne' građane Srbije"

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je u Novom danu da još nije odlučeno ko će biti opozicioni predsednički kandidat, ali je istakao da mora da ta osoba mora da bude izabrana konzensusom, kao i da može da ugrozi Vučića . "To mora da bude neko ko može da 'podigne' građane Srbije, da im ulije nadu i poverenje". Da ga prihvate, izađu iz apstinencije i glasaju za tog kandidata", istakao je on.

Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Demokratska stranka zajednički će nastupiti na predstojećim parlamentarnim, predsedničkim i beogradskim izborima, dok će Marinika Tepić biti nosilac liste, piše N1.

On je rekao da će o predsedničkom kandidatu odlučivati organizacije koje čine zajedničku listu.

- Pre svega mislim na Demokratsku stranku, SSP i Narodnu stranku. Naravno, odlučivaće i druge organizacije koje budu deo te velike kolone, jer ove tri stranke će biti samo stožer velike opozicione liste. Biće i nestranačkih ličnosti i drugih organizacija koje su okupljene oko NS i SSP. Verovatno će ove tri stranke predložiti, ali će biti potrebno da i drugi konsenzusom prihvate tog kandidata. Pre svega, to će biti neko ko će moći da ugrozi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima - rekao je on.

Da bi se to ostvarilo, dodaje on, potrebno je da se izvrše analize i istraživanja, kao i da se čuju želje građana.

- To mora da bude neko ko može da "podigne" građane Srbije, da im ulije nadu i poverenje. Da ga oni prihvate da izađu iz apstinencije i da glasaju za tog kandidata - naveo je Aleksić.

Takav kandidat bi, uveren je on, mogao da uđe u drugi krug, kao i da bi nakon toga usledio scenario po kome bi Vučić sigurno izgubio.

Ocenjuje da su građani Srbije tokom svih prethodnih godina izgubili veru u politiku i političare, kao i da je ulivanje poverenja biračima najvažnija karakteristika koju predsednički kandidat mora da ima. Uveren je da građani ne veruju Aleksandru Vučiću, ističe da su ucenjeni i da režim na razne načine kupuje njihove glasove.

Govoreći o beogradskim izborima i nestranačkoj ličnosti koja bi bila kandidat opozicije, on je naveo da bi se sve stranke lakše dogovorile oko takve ličnosti, kao i da u Beogradu "ima mnogo takvih kvalitetnih ljudi".

- Ja verujem da će takva ličnost pobediti. Vlast samo krađom može da sačuva vlast u Beogradu - rekao je potpredsednik Narodne stranke.

Otkriva da se unutar opozicije razgovara o konkretnim imenima, da ima nekoliko kandidata, kao i da će se o izboru dosta brzo saznati.

- Mi ćemo do kraja ove godine morati da imamo tačna imena kandidata za gradonačelnika i za predsednika - istakao je on.

Međutim, Aleksić navodi da nije siguran da će SNS nakon gubitka izbora biti spremna da vlast u Beogradu "tako lako preda".

- Vlast će biti spremna da ukrade koliko god to bude bilo potrebno. Učestvujući na izborima u Negotinu, mi smo videli šta oni rade. Ova vlast obučava svoje ljude za krađu, čuvare kutija i aktiviste. I nama je jasno da će najpre u Beogradu, a onda i svuda učiniti sve da se ne prizna izborni poraz, i pokušaće da ukradu izbore, kao što je uradio i Milošević. Tu će biti važna sinergija političara i građana - smatra sagovornik N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati