Politika

Direktno.rs

24. 11. 2021. 18:45 8

"Svideće im se vaša firma, njiva, žena, ćerka i oni će doći to da uzmu"

Ruma je jedan od gradova u kome radnici kod investitora rade za niske plate, prekovremeno i vikendom bez naknade koja omogućava normalan život - rekao je Borko Stefanović prilikom posete Rumi zajedno sa Marinikom Tepić i Dejanom Bulatovićem. Stefanović je rekao da su svi investitori dobrodošli i domaći i strani, a subvencije mogu da dobiju samo ukoliko radnicima daju platu na nivou prosečne plate i da proizvod koji prave bude napravljen od bar 51% domaćeg materijala.

- Radnici u Rumi, treba da znate da dolazak na vlast sutra Stranke slobode i pravde i ujedinjene opozicije, za vaše živote znači to da vas niko neće pitati u kojoj ste stranci, da ćemo gledati da li su ljudi kvalifikovani, da li imate znanje ili ne - zaključio je Stefanović. 

Marinika Tepić osvrnula se na novi zakon o budžetu i eksprorijaciji rekavši da je taj zakon legalno otimanje imovine:

- Danas će da im se svidi vaša firma, vaša njiva, žena, ćerka i oni će doći to da uzmu jer smatraju da im to pripada. Smatrali su dok se nisu pojavili hrabri ljudi, ovome moramo da stanemo na put jer će Srbija ne stati. Ostaviće nam zagašenu, istrošenu, poptuno uništenu zemlju. Ako država, a Vlada će to moći svojevoljno da radi odluči da je neki prostor, neka parcela neki prolaz od javnog interesa u roku od 5 dana se po hitnom postupku odlučuje da morate da odete sa svog ognjišta, iz svoje kuće i to će biti legalno. Od kad je sveta i veka pravo na svojinu je nepovredivo pravo, a kod nas će otimanje biti legalizovano. Zato smo mi juče tražili da se taj zakon hitno povuče iz procedure jer njime legalizuju otimanje imovine ljudima, privantim licima što je u potpunosti suprotno sa civilizacijskim normama.  
O tome kako građani loše žive potpredsednica SSP je ispričala kako roditelji pelene kupuju na komad. 

- Ja sam nedavno ušla u market i primetila otvoreni paket pelena i potom sam otišla do radnice da prijavim, neko će uzeti i ukrasti. Radnica mi je rekla a, ne, ne, mi to prodajemo pelene na komad. Zato što roditelji nemaju da kupe ceo paket pelena ili čekaju sredinu meseca za drugi deo plate - rekla je Tepić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati