Politika

Direktno.rs

07. 11. 2021. 21:06 4

Režim pljuje kongresmena, a s njim bi da gradi Srpsku kuću (FOTO)

"Kongresmen Džim Kosta sa još šest kolega traži sankcije za pojedince koji su koruptivni i guše slobodu medija u Srbiji. Vučić odmah u satanizaciju da su “albanski lobisti”, a do juče slao Đurića kod "albanskog lobiste" i sve super! Al' sad frka za batu Andreja, kuma Nikolu, Zvonka, Željka Mitrovića", istakla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, povodom narativa u režimskim medijima, usmerenih protiv američkih kongresmena.

Potpredsednica SSP-a je podelila zajedničku fotografiju Vučićevog mezimca Marka Đurića i američkog kongresmena Džima Koste, koju je Đurić objavio pre samo desetak dana. Đurić je istakao da je njihov razgovor bio izuzetan, a teme su bile Otvoreni balkan, jubilej američko-srpskih odnosa, kao i planovi za saradnju u oblasti trgovine, industrije i tehnologija.


Aktuelna vlast i njeni osvedočeni poltronski propagandisti, sakriveni u ulogama tzv. novinara u toj meri spinuju stvarnost, da su i sami počeli da veruju u nju. Kada dobiju pohvale od stranaca, tada su ti stranci izuzetni prijatelji Srba i srpskog naroda, a ukoliko se drznu da se umešaju u prljave koruptivne afere vlasti, pa već davno poznatom šablonu postaju neprijatelji Srba, albanski lobisti i slično.

Činjenica je da je ambasador Đurić imao "veoma prijatan razgovor" sa kongresmenom Kostom, pa mu je čak i rekao da je Kalifornija (koju Kosta predstavlja u Kongresu) jedna od potencijalnih lokacija za otvaranje posebnog privrednog predstavništva Srbije u Americi, koje bi bilo u formatu Srpske kuće. 


- Ambasador Đurić preneo je kongresmenu Kosti, koji u Kongresu predstavlja Kaliforniju, da se upravo ta savezna država visoko kotira na listi potencijalnih lokacija (za Srpsku kuću prim. aut.), kako zbog toga što se smatra jednim od ključnih industrijskih središta SAD, tako i zbog značajne srpske dijaspore koja tamo živi i radi - piše u saopštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, povodom sastanka Đurića i Koste.


Evidentno je da su Aleksandar Vučić jako zabrinuo za svoje bliske saradnike i prijatelje koji su duboko ukorenjeni u korupciji i drugim kriminalnim aferama, pa ne bira reči i sredstva ne bi li ih sačuvao. Braneći svoje bližnje Vučić ide toliko daleko, te preko tabloida dodatno ruši uzdrmane odnose Srbije sa Zapadom. Na kraju krajeva, on je i bio u vlasti kada je Srbija bila posvađana sa skoro celim svetom, pa mu nije problem opet da se to desi. Kada treba da se nešto od Amerikanaca traži, tada su dobri, sad kad ukazuju na afere su neprijatelji.

Čuvajući ljude kojima se okružio, Vučić čuva i fotelju, ali i sebe od sudskih procesa, koji su neminovni nakon njegovog odlaska sa vlasti...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati