Politika

Direktno.rs

16. 09. 2021. 14:27 3

"Ministarko Mihajlović, uništili ste EPS"

Ministarko Mihajlović, srpski privrednici su u panici zbog najavljenog povećanja cene struje privredi za 20 do 50 odsto, koje će dovesti do značajnog rasta proizvodnih troškova, rasta cena svih domaćih proizvoda i posledičnog smanjenja kupovne moći - kaže Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

- Inflacija u Srbiji je ove godine, zbog ogromnog povećanja cena hrane, već dostigla 4,6 odsto, što je izvan ciljanog nivoa inflacije za celu godinu, pa će ovo povećanje cena struje privredi samo dodatno povećati troškove života.

EPS ste finansijski uništili prekomernim zaduživanjem i isisavanjem stotina miliona evra preko Prointera, Nitesa, Sequestera, Montopa, Asseca, Khaoticena i sličnih, pa sada pokušavate da izvučete dodatni novac neosnovanim povećanjem cene struje za privredu, pošto očigledno više niko neće ni kredit da im odobri.

Dobro znate da srpskom privredniku ne možete „prodati priču“ o enormnom povećanju cene struje zbog rasta vrednosti fjučersa na evropskim berzama. Pa valjda EPS proizvodi struju za srpsko tržište, a ne kupuje je na nemačkoj ili mađarskoj berzi!? Čak i da je cena na evropskom tržištu toliko skočila, to valjda treba da bude šansa za veću konkurentnost srpskih privrednika na svetskom tržištu, a ne izgovor EPS-u da ih opljačka i finansijski uništi. 

Najgore je što ste vi svesni svih katastrofalnih posledica, ali vam nije stalo ni do srpskih privrednika, ni do srpskih radnih mesta, ni do srpskih investicija, a u krajnjoj liniji ni do ljudi u Srbiji, koji će na kraju platiti cenu ovako neodgovorne odluke - zaključuje Nikezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati