Politika

Direktno.rs

12. 05. 2021. 12:19 6

IMATE FUDBAL... Lutovac održao lekciju Dačiću (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke, Zoran Lutovac, održao je kratko predavanje predsedniku Skupštine Srbije i lideru SPS, Ivici Dačiću, koji nije znao razliku između izbornih pravila i izbornih uslova.

U emisiji RTS-a, "Upitnik", voditeljke Olivere Jovićević, na temu dijaloga vlasti i opozicije, pored Lutovca i Dačića, govorili su i Vladimir Orlić iz SNS i lider Dosta je bilo, Saša Radulović. 

- Šta su izborni uslovi? Vi to pričate kao da su Platonova dela u pitanju - zapitao je Dačić u jednom trenutku, koji je morao da pazi šta priča u prisustvu naprednjačkog predstavnika, misleći da će pominjanjem Platona poentirati.

Međutim, usledio je odgovor Lutovca, koji se i danas prepričava.
- Ne, postoje pravila, postoje uslovi, objasniću Vam kako možete da razumete. Imate fudbal, imate pravilo da ne sme da se igra rukom u šesnaestercu, a uslovi su sledeći: da sudija kada igrate rukom ne sudi taj jedanaesterac, iako postoji pravilo, a onda imate onog koji sedi za VAR-om i koji "slučajno" iseče dve sekunde gde se ne vidi to - objasnio je Lutovac sportskim rečnikom.

Naravno, Dačić je nakon ovoga ostao bez teksta.

Inače, emisija je pokazala da se u Srbiji može voditi civilizovan dijalog vlasti i opozicije, samo ako u njemu ne učestvuju predstavnici SNS-a, koji svojom vulgarnošću obesmišljavaju svaki napor da se dođe do rešenja koje će zadovoljiti obe strane. Zato je i Orlić, s pravom, doobio opasku Lutovca da se služi "gebelsovskim" metodama, što je i inače manir članova naprednjačke ekipe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati