Politika

10. 01. 2021. 15:41 6

"Udovičić dao preko 160.000 evra kompaniji bliskoj Bajatoviću i Malom"

Demokratska omladina je istražujući konkurse za stimulisanje zapošljavanja mladih, utvrdila da je za manje od godinu dana, ministarstvo omladine i sporta dodelilo preko 160.000 evra udruženju "Šansa" - i to za obuku zavarivača, u Institutu "Goša", koja je u većinskom vlasništvu kontraverznog Milenijuma tima, piše u saopštenju Demokratske stranke.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Ovo udruženje je prvo krajem 2019. godine dobilo više od 80 hiljada evra i to na naknadnom konkursu, na koji se prijavilo 16 udruženja. Samo udruženje "Šansa“ je dobilo sredstva i to u iznosu koji je gotovo identičan onome koje je bilo predviđeno samim konkursom. Demokratska omladina pita ministra Udovičića da li ovo znači da je ovaj naknadni konkurs bio raspisan upravo za ovo udruženje? - upitao je Stefan Stošić, član omladinac Demokratske stranke.

Stošić je rekao da je i u 2020. godini ovo udruženje dobilo opet preko 80 hiljada evra od istog ministarstva. Cilj njihovog projekta je bio obuka zavarivača u Institutu „Goša“, koji je krajem 2018. kupio Milenijum tim.

Demokratska omladina podseća javnost da je Milenijum tim bio predmet novinarskog istraživanja Insajdera i Krika. Utvrđeno je da je Milenijum tim bio pod-podizvođač Srbijagasa, čiji je direktor Dušan Bajatović i da je ova kompanija potpisala sa Srbijagasom četiri ugovora u vrednosti od preko 34,5 miliona dinara. Ovim poslovima se, prema navodima Insajdera, trenutno bavi Tužilaštvo za organizovani kriminal. Takođe, Krik je utvrdio da je Milenijum tim ustupio audi i stan bratu Siniše Malog, kao i da su se vlasnici pomenute kompanije 2012. pojavili i u predizbornom spotu SPS-a, gde su hvalili sposobnosti Dušana Bajatovića. Milenijum grupa je poznata i po kontraverznim poslovima izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti i poslovima na izgradnji Beograda na vodi.

- Demokratska omladina pita nekada proslavljenog vaterolistu, a danas Vučićevog ministra, kako je moguće da pored svih srednjih škola, koje obučavaju zavarivače, baš udruženje sa projektom obuke u Institutu „Goša“, koja je većinski u vlasništvu Milenijum tima, dobije i novac namenjen za stimulisanje zapošljavanja mladih? Da li je njihova obuka bolja, od onoga što mlade uče naši srednjoškolski profesori? Udovičić, do sada, ni na jedno od naših pitanja, vezanih za sumnjive konkurse raspisanih za omladinu, a koje smo postavljali prethodnih dana – nije odgovorio. Očekujemo njegove hitne i jasne odgovore ili ostavku! - zaključio je Stefan Stošić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati