Politika

Direktno.rs

05. 12. 2020. 15:03 23

Čovek koji je napao Seku i Bjelu: Ugledajmo se na Tuđmana!

Daću vam primer jedne susedne države, ja njihovog predsednika nerado spominjem, ali bio je u pravu. Radi se o Franji Tuđmanu, kada je najboljem poznavaocu međunarodnog prava rekao da će mu biti ministar spoljnih poslova dok Hrvatska ne bude međunarodno priznata, izjavio je, ni manje ni više nego Marko Atlagić, jurišnik SNS u Skupštini Srbije, avgusta 2013. godine.

- To je vođenje politike. To je ta nova politika koju vi ne možete da shvatite, takav jedan ministar može obaviti jedan zadatak najbolje u ovoj zemlji - rekao je Atlagić.

Ova izjava Atlagića izazvala je buru u Skupštini, prilikom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima. Reagovao je Borko Stefanović, tadašnji poslanik DS.
- Uvredljivo je, ali pošto ste vi jedna vlast, rekao bih čitača početnika, vi ste svi od vrha do dna fascinirani knjigom koju ste pročitali to jutro. Recimo, Aleksandar Vučić pročita o Singapuru a onda o njemu priča u 20 intervjua, onda se pročita Maks Veber, pa naprednjaci navale na kiosk da ga kupe jer misle da se tamo prodaje, onda vi čitate referate iz 1982. što je nama fascinantno da slušamo, a to je da je jedna od karakteristika uspešnosti vlade da su ministri na sednicama, osim onih koji su opravdano odsutni - kazao je Stefanović.
Međutim, onda je usledio novi šok, Atlagić je objasnio je da je ono što misli o Tuđmanu objavio u mnogim časopisima, da je on 99 odsto fašista, ali da svaki fašista ima nešto što je dao nauci ili nečem drugom - biologiji.

Eto, to je Marko Atlagić, čovek koji smatra da su fašisti dali nauci. Pitamo se, da nije mislio na dr Mengelea, čije eksperimente je platilo životom na milione Jevreja i slovenskog življa. To je čovek koji je do juče vodio Srbe u Hrvatskoj, pa ne čudi što je 250.000 moralo da izbegne sa svojih ognjišta, a danas je glasnogovornik najprljavijih Vučićevih misli.
Podsetimo, Atlagić je brutalno napao glumicu Jelisavetu Seku Sablić, optuživši je za manjak patriotizma, jer je u intervjuu NIN-u izjavila da je otadžbina tamo gde je dobro, a ne gde je sarma. Nastavivši sa otvorenim pretnjama osobama koje su stale u odbranu Sablićeve, Atlagić je poručio glumcu Draganu Bjelogrliću, da napusti Srbiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati