Politika

Direktno.rs

23. 11. 2020. 15:08 1

DVE GODINE OD NAPADA "Vučić je mržnjom zarazio Srbiju"

Na drugu godišnjicu napada na Borka Stefanovića, Bobana Stojanovića i Marka Dimića, Stefanović je ispred mesne zajednice Rasadnik u Kruševcu gde se napad i desio, rekao da ima poruku za one koji kažu da se ništa nije promenilo od tada u Srbiji, one koji i dalje tvrde da smo svi isti, kao i one koji pokušavaju da zataškaju ovaj pokušaj ubistva.

Poruku Borka Stefanovića prenosimo u celosti:

- Prvo hoću da svima koji kažu da se ništa promenilo nije, da kažem da u Srbiji ništa više nije isto. Napad na nas bio je povod za najveće demonstracije u ovom veku koje su dovele do Sporazuma sa narodom na bazi koga je opozicija izašla iz skupštinskih sala i započela bojkot Parlamenta i gerilsku borbu za demokratiju, pravo na drugačije mišljenje i pravo na normalan život. Uspeli smo, bojkotovali smo i izbore i sada Vučić ima svoju Skupštinu od kartona koju niko ne priznaje. I on sam je priznao da taj produkt lažnih izbora nema legitimitet pa je skratio mandat Skupštini na 18 meseci. Naši evropski partneri su te izbore i ono što je njihov rezultat nazvali lakrdijom. To je bio prvi od tri koraka u našem planu da smenimo ovaj nenarodni režim. Sada se bavimo drugim korakom koji će dovesti do fer i poštenih izbora. Za to je potrebno da RTS koji su oteli od građana vratimo narodu i da sa njega počne da se emituje istina, kao i da se on otvori za drugačije mišljenje uz jednaku zastupljenost onih koji su za režim i onih koji su protiv Vučića. I potrebno je da napravimo ministarstvo za sprovođenje izbora koje će ljudima obezbediti da slobodno i bez ucena glasaju. Uz pokroviteljstvo EU obezbedićemo i uslove za fer i poštene izbore na kojima ćemo Vučićev režim poslati na smetlište istorije. I to je treći korak. Ta naša velika pobeda koja dolazi počela je da se gradi pre 730 dana. 
- Nikada ja nisam bio na istoj strani sa onima koji narodnu nesreću koriste da se bogate. Vučić to radi već tri decenije. Nekada je isterivao ljude iz stanova zato što su druge nacije, a danas isteruje decu iz vrtića zato što im roditelji drugačije misle. Ja sam uvek bio na strani onih koje je on maltretirao opijen radikalskom željom za apsulutnom vlašću koja Srbiju na svim lestvicama slobode gura na dno. Ja sam ovu zemlju puškom branio tokom NATO agresije, a on je tada kvadrate osvajao. Danas, dok 1.8 miliona ljudi živi na ivici siromaštva on državne pare trpa u svoje, i džepove svojih kumova i omiljenih tajkuna. Zato je Srbija danas šampion samo u korupciji i to kažu sve relevantne međunarodne institucije. I nismo isti.
- A one koji bi da sve prikriju i da objasne kako sam ja sam sebe udarao želim da podsetim da će batinaši jednom zakucati i na njihova vrata ako ne kažu "Dosta!". Tri čoveka sa nadimcima Šapa, Cavta i Buvac koja su dobila sramnu presudu za pokušaj ubistva su u protekle tri godine viđena kako plaše ljude koji su došli da daju podršku Mariji Lukić u njenoj borbi protiv seksualnog manijaka koji je uznemiravao. Oni su ovde po krovovima Kruševca za vreme vanrednog stanja orgijali i palili baklje maltretirajući normalan svet uplašen za svoje zdravlje, ali i za poslove i budućnost. Tim ljudima je mesto u zatvoru, ali moramo naći i inspiratore i naručioce mržnje kojom je Vučić zarazio Srbiju. Svima koji su deo tog klana koji tuče, maltretira i zastrašuje ljude se mora suditi, jer pravda je garancija slobode koju smo zaslužili svi - naglašava Borko Stefanović. 

Boban Stojanović je poručio da ih batinaši nisu uplašili i da će Stranka slobode i pravde osloboditi Srbiju i obezbediti bolji život za sve.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati