Politika

Direktno.rs

07. 11. 2020. 20:52 30

RAT U SNS Zbog čestitke Bajdenu, na Zoranu udarili Đuka i Vučićevi mediji

Aleksandar Vučić je ponovo debelo omašio kada je odlučio koga će na predsedničkim izborima da podrži, njegov favorit Donald Tramp je izgubio, u Belu kuću će Džo Bajden, a takav rasplet je izazvao raskol u vrhu SNS, budući da je došlo do sukoba Vladimira Đukanovića i Zorane Mihajlović, na koju su se obrušili i Vučićevi mediji.

Vučić je još u septembru, prilikom posete Beloj kući, odabrao stranu na predsedničkim izborima u SAD, bez obzira na to što je bio svestan da je i pre četiri godine izabrao pogrešnu stranu i da bi nova greška mogla da košta sve građane Srbije.

No, nije mario za to, a nakon ovog njegovog izbora strane, jurišnici SNS, kao i mediji koje uređuje Aleksandar Vučić su svim srcem bili na Trampovoj strani. A kako drugačije?

Međutim, ishod nije bio onakav kakav su priželjkivali, Trampa je na izborima pobedio Džo Bajden, kome je prva iz vladajuće stranke čestitala Zorana Mihajllović.

- Sjedinjene Američke Države dobile su predsednika demokratu - Džoa Bajdena. I kao što je veliki Mahatma Gandi govorio: Duh demokratije ne može se nametnuti spolja. On mora izrasti iz unutrašnjosti naroda. Ali, SAD su dobile i potpredsednicu. Jer, pobeda je žesnkog roda - napisala je Zorana Mihajlović na Instagramu i dodala:

- Važno je da u godinama koje posvećujemo borbi za rodnu ravnopravnost još jedna žena osvoji značajnu političku poziciju. Verujem da će Kamala Haris, kao prva potpredsednica u istoriji SAD, vođena demokratskim principima, doprineti boljem položaju žena. Jer, to je demokratija - ravnopravno društvo u kojem građanke i građani imaju jednake mogućnosti da ostvare ono što žele!

I zbog tog gesta se našla na meti režimskih medija.

- Skandalozno! Zorana Mihajlović umislila da je predsednik Srbije i da ona treba da odlučuje kad treba da se čestita pobedniku izbora u SAD-u. Ministarku očigledno ne zanima što predsednik Srbije, Aleksandar Vučić treba prvi da čestita novoizabranom predsedniku na pobedi, pa je rešila da to sama učini, kao da je ona sve u ovoj državi. Očigledno da ne zna gde joj je mesto - navodi se na sajtu "Alo".

Na ovaj tekst u režimskom mediju reagovao je i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, koji je takođe udario na ministarku rudarstva i energetike.

- Oduvek sam govorio da je dužnost čestitih ljudi da se bore protiv ovakvih nesrećnih pojava u našoj državi - napisao je Vučićev jurišnik na Tviteru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati