Politika

Direktno.rs

27. 10. 2020. 15:04 2

Molila Vučića da ne smeni Gašića, sad postala ministarka

Anđelka Atanasković, odnosno "žena zmaj", kako je nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nova je ministarka privrede. Ona je jedna od 11 žena koje će se naći u Vladi Srbije, a na ovoj činjenici se insistira u javnosti upravo zbog rodne ravnopravnosti. Međutim, ne treba zanemariti činjenicu da je upravo nova ministarka molila predsednika Srbije da ne smeni tadašnjeg ministra odbrane Bratislava Gašića, kada je izneo seksistički komentar na račun novinarke u Trsteniku, rekavši da "voli novinarke koje lako kleknu".

Naime, buduća ministarka privrede, koja će preuzeti resor Gorana Kneževića 2015. godine, dok je obavljala funkciju direktora namenskog preduzeća "Namenska" iz Trstenika, zajedno sa direktorima "Trajal" iz Kruševca i "Milan Blagojević" iz Lučana, apelovala je na, tada premijera Srbije Aleksandra Vučića, da preispita odluku o Gašićevoj smeni.  

Tri čelnika preduzeća u istom danu poslala su pismo Vučiću i u njemu ishvalili ministra i tražili da ga ne razreši s funkcije, ističući Gašićev doprinos njihovom poslovanju i zabrinutost da će se njegov odlazak odraziti i na život zaposlenih, njihovih porodica i na Vojsku Srbije.

 

Buduća ministarka, iako žena, nije stala u odbranu druge žene, u ovom slučaju novinarke, prema kojoj je tadašnji ministar odbrane, sadašnji direktor BIA imao seksističke ispade, već je jedna od troje koji su tražili da se Gašić ne smeni. I, Gašić je nakon ovog ispada nagrađen! Smenjen je sa mesta ministra odbrane, a postavljen na mesto direktora BIA.

Posle svega ovoga postavlja se jedno logično pitanje - zašto se onda toliko potencira na rodnoj ravnopravnosti i položaju žena u Srbiji, kada nas primeri demantuju?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati