Hronika

[ Izvor: Novosti ]

13. 12. 2023. 16:38 8

Nasilnik koji je izmakao proofesorki stolicu uskoro na poternici?

Ponovljeno suđenje N. Ž. (18), bivšem učeniku Tehničke škole u Trsteniku, koji je pre godinu dana izmakao stolicu profesorki na času, nije ove srede održano pred Višim sudom u Kruševcu, jer se osumnjičeni nije pojavio i postoji mogućnost da je u inostranstvu.

- N. Ž. je trebalo da se konačno suoči sa odlukom u ponovljenom postupku, nakon što je prethodno Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo odluku Višeg suda u Kruševcu, po kojoj je N. Ž. dobio izrečenu meru pojačanog nadzora organa starateljstva zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje, ali i šumska krađa u saizvršilaštvu. Kako se nije pojavio na prvom zakazanom terminu 23. novembra, trebalo je da bude priveden danas - navodi izvor Novosti.

Međutim, to se nije dogodilo, jer je, prema nezvaničnim informacijama, predočeno da je N. Ž. napustio zemlju u novembru. Trenutno se radi na proveri ovih informacija, kako bi se utvrdilo da li je zaista prešao neki od graničnih prelaza i u kom trenutku se to dogodilo.

Slučaj, za koji je javnost saznala iz novembra prošle godine, kada je N. Ž. izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović, a dva u međuvremenu kažnjena učenika I. K. (16) i M. M. (18) ceo događaj snimala, otegao se u svakom smislu. Postupci su se odigravali i u školi i pred Osnovnim sudom u Trsteniku, odnosno Višim sudom u Kruševcu. Više javno tužilaštvo u Kruševcu je insistiralo da se N. Ž. pošalje u Vaspitno-popravni dom, odnosno da mu se izreknu krivične sankcije.

Pripremno ročište u kome je isključena javnost, po Zakonu o maloletnim učionicima krivičnih dela, vodio se pred istim sudom i protiv I. K. (16), koji je dobio meru pojačanog nadzora organa starateljstva, dok je istu meru dobio i M. M. (18), ali pred Osnovnim sudom u Trsteniku, gde je još u maju i sklopio sporazum o priznanju krivice.

- Meni je od početka, kada se sve desilo, samo bila želja da se što pre oporavim, vratim među đake, kao i da se to više nikada ne ponovi ni u jednoj učionici u Srbiji, da svi budu zaštićeni - ispričala je napadnuta profesorka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati