Izbori 2024

[ Izvor: Nova.rs ]

02. 02. 2024. 11:50 24

Kao protiv SNS, a u koaliciji: Zavetnici u vlasti, 4. deo (FOTO)

Zavetnici su ušli u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i u Trsteniku. Posle Kuršumlije, Kruševca i Vlasotinca, ovo je četvrta lokalna samouprava u kojoj potpisan koalicioni sporazum između SNS i stranke koja je u kampanji odbijala saradnju sa režimom.

Kristina Marković iz lokalnog odbora Zavetnika u Trsteniku objavila je na društvenim mrežama da ih je na ovu odluku "navela činjenica da imaju samo jednog odbornika i da ta brojka nije dovoljno da utiče na izglasavanje nekog predloga".

- Srpska stranka Zavetnici u Trsteniku je potpisala koalicioni sporazum sa SNS… Mi takođe imamo odgovornost prema građanima koji su nam ukazali poverenje i koji sada od nas očekuju dela, a ne samo puku kritiku vlasti. Smatram da tako treba da bude, jer bavimo se politikom, nismo posmatrači i kritičari - napisala je Marković na Fejsbuku i dodala:

- Sve što sam do sad izgovorila protiv rada SNS i dalje stojim iza svake svoje reči, ali se u isto vreme nadam da će vlast u novom sazivu raditi mnogo bolje i odgovornije - poručila je.

Inače, zavetnici su u Trsteniku dali podršku kandidatkinji SNS za gradonačelnicu Mileni Turk.

Podsetimo, za sada u tri lokalne samouprave, konkretno Kuršumliji, Vlasotincu i Kruševcu u vlasti će biti i Zavetnici, vanparlamentarna partija na desnici čija je dugogodišnja liderka Milica Đurđević Stamenkovski.

Za sada su u pitanju tri grada i opštine, što ne znači da je to konačan spisak lokalnih samouprava u kojima će zavetnici činiti vlast.

Prema informacijama Nova.rs, odbori širom Srbije nisu zadovoljni odlukama vrha partije da se pravi lokalna vlast sa naprednjacima.

Međutim, Zavetnicima je ponuđeno mnogo više od učešća u vlasti na lokalu. Došlo je do razgovora između SNS i Zavetnika, pa je Milici Đurđević Stamenkovski ponuđeno da učestvuje u formiranju republičke vlasti. Čak i jedno ministarsko mesto.

- Ti pregovori nisu završeni, u Srpskoj stranci Zavetnici još razmišljaju o ovoj ponudi. Konačan odgovor još nije postignut - navodi izvor Nove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati