Politika

[ Izvor: Beta ]

30. 09. 2020. 16:34 0

"Nema kompromisa ni povlačenja pred Vučićem!"

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da opozicija može biti uspešna samo ako se protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića svakodnevno bori svim demokratskim sredstvima i ukazao da "s vlašću nema kompromisa".

- Moramo izaći Vučiću "na crtu" i nikako se ne smemo povlačiti, nego stalno da idemo napred. Ako napravimo korak nazad, on će nas izgaziti. Nema kompromisa s njim. Protiv takvih ljudi se mora boriti svakog dana. Ne pozivam na nasilje i brutalnost, niti na neodmereno ponašanje - rekao je Novaković u intervjuu portalu Istinomer.

Novaković je rekao da će Vučić, ako opozicija bude svakodnevno postavljala štandove, lepila plakate, organizovala tribine i svim raspoloživim sredstvima ukazivala na štetnost njegove vlasti, pre ili kasnije uraditi isto što i nedavno u Novom Sadu protiv Narodne stranke.
- Kada čuje kritiku, Vučić reaguje celim bićem, izobliči mu se izraz lica, kod njega ne postoje izrazi "pogrešio sam", "oprostite", "izvinite", "raspitaću se o onome o čemu me pitate, možda nisam dovoljno kompetentan za to" - toga nema u njegovoj političkoj kulturi - rekao je Novaković.

On je istakao da se zato "naspram Vučića mora stati čvrsto i stameno i razviti aktivizam koji podrazumeva dnevne aktivnosti i dnevno kritikovanje vlasti".


- O takvom aktivizmu sam najviše naučio od Zorana Đinđića. Neophodna nam je etika borbe i odgovornosti, a ne etika kompromisa i nagodbi s Vučićem, u kojima će on svakoga prevariti - smatra Novaković.

Novaković je rekao da su kompromis s Vučićem "zamišljale stranke koje su izašle na lažne izbore 21. juna" i nisu prihvatile bojkot koji je "u tom trenutku bio jedino racionalno i analitički obrazloživo rešenje".
- Ušli su u "dil" s njim i svi odreda su potopljeni, osim SPS-a i Aleksandra Šapića. Vučić je veštački povećao odziv na 49,7 odsto i potopio sve grupacije sa kojima je prethodno seo i "izdilovao" da će ih prethodno pustiti u parlament i ponizio ih pred celom javnošću - dodao je Novaković.

Upitan o dijalogu s Vučićem o izbornim uslovima, Novaković je odgovorio da ne postoje okolnosti i uslovi da se s njim razgovara, jer "Vučić ne drži reč, on laže o svemu i laže potpuno".
- Ja bih razgovarao s predstavnicima evropskih institucija, ali sada ne postoje okolnosti i uslovi za razgovor sa Vučićem - zaključio je Novaković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati