Politika

[ Izvor: Beta ]

26. 09. 2020. 11:44 12

Vučić: Srbija se danas najbrže razvija u Evropi

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je operacija "Halijard" bila važna, da iako je "neko želeo da je zaboravimo" građani Srbije to ne trebaju da učine, i da će Sjedinjenim Američkim Državama pokazati iskreno prijateljstvo.

On je u Pranjanima, na obeležavanju 76. godišnjice te operacije tokom koje je u Drugom svetskom ratu do 1944. godine spašeno više od 500 pilota i članova posada američkih aviona oborenih iznad Srbije, rekao da pre godinu dana ljudi prvi put čuli nešto lepo od sebi još od 1944.  

Kazao je i da su Srbi i ostali predstavnici savezničkih naroda tada postala "braća po oružju".


- Naravno, svako će naći druge načine i pitati zašto se odnos sa SAD 90-ih promenilo. Važno je da sa SAD i drugim saveznicima gradimo dobre odnose - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ocenio da je Srbija u 20. veku imala "verovatno najveći broj ratova" i da "ne postoji nijedan narod koji je izgubio toliki procenat stanovništva". Kazao je i da je jedan od najvećih problema u Srbiji natalitet, zbog čega je pozvao građane da "razmišljaju o otadžbini". 

Dodao je da se Srbija danas razvija "brže nego ikad" od 1945. godine.

- Ekonomski se brže razvija ne samo od svih u regionu, nego, usudio bih se reći, od skoro svih u Evropi a za to su nam potrebni kompromisi i mir - naveo je predsednik Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati