Politika

[ Izvor: Beta ]

24. 09. 2020. 10:06 0

Lutovac: DS na prekretnici - ili reforme ili tavorenje na političkoj margini

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da se ta stranka nalazi na prekretnici - "ili ćemo sprovesti stranačke reforme i postati oslonac građanima za važne društvene reforme, ili ćemo nastaviti sa praksom koja je dovela do gubitka poverenja kod građana".

- Ili ćemo se revitalizovati, ili ćemo nastaviti da tavorimo na političkoj margini. Ogromna većina članova i simpatizera želi reformisanu DS, koja će raščistiti sa štetnom praksom i okrenuti sa građanima i javnom dobru - rekao je Lutovac, u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika Vreme.

Na drugoj strani, naveo je, "oni koji su je doveli na najniže grane hteli bi da nastave po starom".

- Koraci koji nam neposredno predstoje na putu reforme su: promena statuta, izbori u lokalnim organizacijama, a potom i opšti unutastranački izbori - najavio je Lutovac.

 

Kako je rekao, "promenom statuta neophodno je stvoriti pravni okvir za stvaranje funkcionalne i efikasnije organizacije, kao i za proces ujedinjenja (integrisanja) srodnih organizacija, udruženja i političkih partija u DS".

- Reforma podrazumeva stvaranje organizacije prilagođene vremenu i okonostima u kojima živimo, kadrovsko osveženje i izlazak iz začaranog kruga 'večitih funkcionera', koji bi i dalje da upravljaju strankom na isti način koji ga je doveo na margine - istakao je Lutavac.

On je naveo da "reforma podrazumeva i jasnije programsko profilisanje stranke".

- To podrazumeva jedan spoljnopolitički stub: EU i nekoliko unutarpolitičkih stubova - uređenu demokratsku državu vladavine prava, u kojoj su solidarnost, ljudska prava, tolerancija, socijalna pravda, borba protiv siromaštva i nejednakosti osnovne vrednosti, a borba protiv korupcije i kriminala pretpostavka za stvaranje takvog društva. Hoćemo društvo slobodnih građana, a ne društvo otuđene političke kaste - istakao je Lutovac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati