Politika

[ Izvor: N1 ]

20. 09. 2020. 14:56 0

Haradinaj: Zlonamerni spektakl sa procurelim dosijeima na štetu Kosova

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da sa velikom zabrinutošću prati "zlonamerni spektakl" u vezi sa dosijeima Specijalnog suda Kosova, "koji nepravedno stvara utisak da je Kosovo na suprotnoj strani pravde", preneo je portal Kossev.

 

Haradinaj je to kazao nakon navoda Udruženju veterana "OVK", da im je dostavljena druga tura dokumenata koji su navodno procureli iz Specijalnog suda, a ambasadori zemalja Kvinte su pozvali kosovsku vladu i skupštinu da se suprotstave podrivanju Specijalizovanih veća.

- Najnoviji događaji na ovu temu koji podstiču medijsku raspravu ne pomažu Kosovu, njegovoj istini i lokalnoj i međunarodnoj pravdi - poručio je Haradinaj u objavi na Fejsbuku.

Pozvao je sve koji dođu u posed "osetljivih dokumenata" u vezi sa istragama Specijalizovanog tužilaštva da ih predaju nadležnom tužilaštvu, a ne da podstiču "nastavak medijskog spektakla koji šteti razvoju pravde i sprovođenju zakona za sve".

- OVK i narod Kosova su uvek bili posvećeni tome da budu na strani pravde, istine i međunarodnog prava. Tako će i uvek biti - kazao je Haradinaj.

Kako je Kossev podsetio, predstavnici Udruženja veterana "OVK", saopštili su prošle nedelje da im je dostavljena druga tura dokumenata koji, između ostalog, sadrže imena svedoka, a koji su navodno procureli iz Specijalnog suda.

Članovi tog udruženja, kako su sami potvrdili, potom su predali dokumenta zvaničnicima Specijalizovanih veća, ali tek nakon što su se njihovom pozivu da prisustvuju primopredaji odazvali predstavnici kosovske policije i lokalnog pravosuđa.

O tim navodima se do sada nije oglasilo tužilaštvo u Hagu, ali jeste Specijalno tužilaštvo Kosova koje je u saopštenju za štampu ipak potvrdilo da Specijalno tužilašvo u Hagu istražuje slučaj.

Tokom prošle nedelje reagovale su i ambasade zemalja Kvinte na Kosovu koje su pozvale kosovsku vladu i skupštinu da se suprotstave pokušajima diskreditovanja ili podrivanja Specijalizovanih veća Kosova i Specijalizovanog tužilaštva i ujedno osiguraju da ova tela izvrše svoje misije do kraja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati