Politika

Direktno.rs

14. 08. 2020. 09:18 11

"Za Ameriku i Brisel Kosovo je nezavisno, razgovaraćemo"

Srbija nije u poziciji, ali nije dobro da je u poziciji da odbija razgovore. Pre nekoliko dana Amerikanci su rekli da podržavaju svake razgovore. U razgovorima ćemo da učestvujemo. Sa Grenelom ćemo pričati o ekonomskim temama koje su od izuzetnog značaja za Srbiju. Da budem sasvim otvoren, briselska delegacija nas stalno posmatra kao dve nezavisne države - istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o temi Kosova i razgovorima sa Ričardom Grenelom u Beloj kući koji je zakazan za 2. septembar.

- Nemačka je toliko nadmoćna u Evropi i unutar EU, tolika je dominacija da to nikada nije bio slučaj. Velika Britanija je takođe važna sila, ali oni su po nekom drugom kvatralu bili u minusu. Nemačka ekonomija i industrija se oporavljaju, a to je takođe važno i za nas. Da piše Republika Kosovo, to ne može. Rekao sam i Hotiju da se zaustavi kada govori o dijalogu dve nezavisne države - rekao je Vučić.

Ponovo je poto, po ko zna koji put, govorio o rastu BDP-a, o tome da će Srbija biti prva u Evropi u tom segmentu i da njegovi politički protivnici "žele slabu Srbiju".

- Do kraja godine verujem da ćemo biti prvi što se tiče rasta BDP. Neki se ne raduju, neki bi voleli da Srbija bude jednako slaba, jednako loša i neuspešna kao što je bila recimo 2010. godine. Da nam vojska bude nedovoljno snažna, neću da izgovorim slaba, jer to nikad ne bih rekao za našu vojsku. Da se izvinjavamo zbog tuđih žrtava, a da ne poštujemo naše. Čak smo i NATO odbijali da nazaovemo agresijom da bi se nekom dodvorili - kazao je Vučić.

Mogući parlamentarni izbori 2022. godine

- Što se mene tiče i što bih predložio ljudima u SNS, jesu dva koncepta: prvi je prosta koalicija sa jednom partijom, neću reći kojom; a drugi je zbog talasa korone na jesen i zbog Kosova i neophodnosti da izađem iz svetske ekonomske krize, za godinu i po dana da imamo parlamentarne izbore - rekao je Vučić, najavivši da je bliži prvom konceptu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati