Politika

Lj. S.

07. 07. 2020. 21:43 12

A "POBEDIO" JE KORONU Vučić je kriv što idemo ponovo u tamnicu!

Aleksandar Vučić večeras je najavio ponovni policijski čas od petka do ponedeljka. Kaže da je to jedini način da se spasu životi ljudi, iako je on nedavno proglasio "pobedu" nad koronavirusom, pustio da se igra derbi, da se održe izbori i mnoge druge aktivnosti koje su, kako je sudeći po zvaničnim podacima Instituta "Batut", izazvale porast u broju novozaraženih i preminulih u proteklim nedeljama.

- Danas je za nas najteži dan. Imamo 13 preminulih i oko 120 pacijenata na respiratorima. Od sutra će biti zabranjeno svako javno okupljanje sa više od pet ljudi, a od petka uvodimo polijski čas - kazao je Vučić večeras.

Ovim potezom građani Srbije će, ni krivi ni dužni, ponovo biti zaključani u svojim domovima.

Dva meseca oni su poštovali vanredne mere i pridržavali se policijskog časa, a onda je svu tu poslušnost, kako Vučić voli da kaže, pregazio on sam održavanjem izbora 21. juna. Na zahtev lidera opozicije da se oni odlože za oktobar ili narednu godinu, Vučić je ipak održao svoje, lažne, prve izbore u Evropi, u jeku pandemije koronavirusa. 

Kovid ga nije sprečio ni da održi proslavu nakon pobede na izborima, posle koje su troje članova njegove stranke - Marko Đurić, Aleksandar Vulin i Maja Gojković bili pozitivni na koronu.

Vučić je sve to vešto uspeo da ne pomene gostujući na Radio televiziji Srbije kada je rekao da izbori nisu bili rizični i da se na njima niko nije zarazio.

- Bilo je mnogo sigurnije nego da neko ode u prodavnicu na pet minuta - konstatovao je Vučić.

Ne treba zaboraviti ni da je Vučić pustio da se odigra derbi, 10. juna, na kojem je prisustvovalo oko 20.000 ljudi, a posle kojeg je veliki broj policajaca i navijača bio zaražen.

Takođe, nije sprečeno ni da se održi finale Kupa, odigrano pred nekoliko hiljada navijača u Nišu...

Koronavirus nije zabišao ni teniski turnir "Adria Tour" (12.-14. jun), koji je organizovao najbolji srpski teniser, Novak Đoković, a posle kojeg je dobio brojne kritike jer se posle njega zarazilo nekoliko tenisera, među kojima je bio i sam Đoković i njegova žena Jelena.

- Duboko se izvinjavam jer je naš turnir izazvao nemir. Sve što smo ostali organizatori i ja radili proteklog meseca, radili smo čistog srca i najboljih namera. Verovali smo da je turnir ispunjavao sve zdravstvene protokole našeg regiona kako bismo konačno okupili ljude iz filantropskih razloga. Pogrešili smo i bilo je kasno. Ne mogu da opišem koliko mi je žao za ovo što se dogodilo i za svaku osobu koja je zaražena - napisao je Đoković tada.

Posle mitinga SPS pred nekoliko hiljada ljudi na Tašmajdanu, takođe, njegov gradonačelnik iz Leskovca, Goran Cvetanović održavao je skupove u tom gradu, ispred prostorija stranke. Dok se Cvetanović hvalio koliko toga su uradili u tom gradu, brojni okupljeni građani su ga slušali bez zaštitne maske na licu i bez propisane mere socijalne distance.

I dok je predsednik pokušavao da nas ubedi kako je u Beogradu najkritičnije, a da je u ostatku Srbije situacija pod kontrolom, za nedelju dana u našoj zemlji je više od 15 opština i gradova proglasilo vanredno stanje.

Sve je to Vučić dozvolio i, kako on kaže, pobedio je koronu, ali ta "pobeda" je bila kratkog daha!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati