Politika

Direktno.rs

29. 06. 2020. 18:34 68

Vučić prelomio: Jorgovanka premijerka, Mali guverner!

Kako Direktno.rs saznaje, Aleksandar Vučić odlučio je da će u novoj Vladi premijerka biti Jorgovanka Tabaković, koja je od 2012. guvernerka Narodne banke Srbije, a Siniša Mali, bivši gradonačelnik i ministar finansija, sešće na njeno mesto i postaće guverner!

Naime, kraj izbora je označio i početak formiranja nove Vlade čiji će predsednik, umesto Ane Brnabić, prema našim saznanjima, biti guvernerka Tabaković, koja se na toj poziciji nalazila od 2012. godine. Ona je nakon razlaza sa radikalima 2008. prešla u Srpsku naprednu stranku, gde je posle parlamentarnih izbora 2012. izabrana za narodnu poslanicu. Za zamenicu predsednika SNS izabrana je na Skupštini stranke dve godine kasnije.

CINS je objavio analizu njenog doktorata u kojoj su otkrili da je značajan deo doktorske disertacije plagiran. Prema njihovoj analizi više od 20 odsto teksta je preuzeto bez citiranja iz radova ekonomista i doslovno prepisanih pasusa bez navedeni autora.

Novi guverner, prema odluči Vučića, biće Siniša Mali, sadašnji ministar finansija, a bivši gradonačelnik Beograda za koga se vezuju brojne afere.

Jedna je rušenje nekoliko privatnih objekata u Savamali, u noći posle izbora aprila 2016. godine, kada su usledili masovni protesti sa zahtevom da Mali podnese ostavku. Njega je za ovo ilegalno rušenje optužila i bivša supruga, Marija, koja je u intervjuu za KRIK rekla kako joj je on navodno priznao svoju umešanost u ovu aferu.

Takođe, KRIK i OCCRP su u oktobru 2015. pisali da je Mal kao direktor dve misteriozne ofšor firme kupio 23 luksuzna apartmana u bugarskom letovalištu „Sveti Nikola“. U istom odmaralištu, najbliži Vučićev saradnik je kupio jedan apartman u svoje ime, a vrednost stanova je oko pet miliona evra! Ove nekretnine otkupio je od direktora ruske kompanije „Lukoil“ kojoj je Mali još 2003. godine pomogao da privatizuje srpske pumpe „Beopetrol“.

Takođe, profesor Raša Karapandža je 2014. ustanovio da je više od trećine doktorata Siniše Malog plagirano, što je pet godina kasnije i ustanovljeno, kada je Univerzitet u Beogradu predložio u novembru 2019. Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata, jer je utvrdio postojanja neakademskog ponašanja u njegovom radu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 68

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati