Politika

Direktno.rs

07. 04. 2020. 15:05 1

"Ministre, Vaša obaveza je da štitite radnike"

Ministre Đorđeviću, srpski radnici su u ugroženi. Vaši omiljeni investitori ih prisiljavaju da dolaze na posao i da rade, a da im nisu obezbedili adekvatnu zaštitu - poručio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ministru rada.

 

- Tražim od Vas da donesete posebne i obavezujuće mere za sve poslodavce i da zaštitite zdravlje naših radnika. Tražim da u svakodnevnoj komunikaciji sa sindikatima proveravate da li se te mere poštuju. To je Vaša obaveza kao ministra za rad u uslovima epidemije i vanrednog stanja - poručio mu je Stefanović.

 

- Svojom nesposobnošću već ste ugrozili radnike u prodavnicama, apotekare, građevinske radnike, vozače , tihu armiju onih koji ćute i rade da bi svi mi kako tako funkcionislali. Sada ćutite kada poslodavci maltreriraju radnike i krše sve preporuke lekara kao i odluke Vlade. Ostavili ste radnike da se sami bore za jedino što im je ostalo - zdravlje. Svojim ćutanjem Vi zapravo štitite krupni kapital i njegovu logiku da je profit firmi važniji od zdravlja ljudi. Svi koji se danas tako ponašaju odgovaraće i to nije pretnja vec obećanje u ime svih onih koji danas rade da Srbija ne bi stala - poručio je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati