Politika

Direktno.rs

07. 04. 2020. 11:27 32

Smenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zbog kritike Vučića!

Posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, u koji je doneo 13 respiratora, objavom na društvenim mrežama, koju je preneo Direktno.rs, reagovao je pomoćnik gradonačelnika i predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Ašćerić, izjavivši da nije reč o pomoći, već o političkoj kampanji. Ni 24 sata posle toga, smenjen je sa funkcije drugog čoveka Novog Pazara, što je na društvenim mrežama obrazložio gradonačelnik Nihat Biševac.

- Jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Novom Pazaru za naš grad je, u ovim teškim trenucima, značila puno, a oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene. Svaki pojedinac ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće, ali je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost - navodi se u saopštenju na Facebook.

Gradonačelnik je dodao da je nedopustivo da se ovakve stvari politizuju.

- Smatram da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika. U isto vreme, poštujući naš potpisani sporazum pozivam Stranku demokratske akcije da predloži drugoga kandidata za ovu odgovornu i važnu funkciju - navodi se u saopštenju.Premijerka Ana Brnabić je sinoć, gostujući na TV Hepi, iskoristila priliku da kritikuje pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara i njegov stav, čitajući tom prilikom upravo vest sa našeg portala.

Inače, posetu su obeležile osude da je reč o najobičnijoj kampanji tokom koje je Vučić dvojici lekara objašnjavao šta da rade sa respiratorima!

 

Na kraju, Emir Ašćerić je napisao ono što je osećao kao dužnost i što su primetili i komentarisali milioni čitalaca juče jer su tako maske pale. Ipak je ovde reč o samo najobičnijoj totalitarnoj kampanji. Koja gazi i smenjuje sve pred sobom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati