Politika

Direktno.rs

24. 03. 2020. 13:11 11

RAT SNS-SPS Vučić napao Tončeva zbog otpuštanja radnika. Tončev: Predsedniče, izvini, neće biti otkaza

Još jedan dokaz "pucanja ljubavi" između SNS-a i SPS-a jeste zamerka predsednika Srbije Aleksandra Vučića na postupak alfe i omege Niša i visokog funkcionera Socijalističke partije Srbije Ivice Tončeva, koji je otpustio 60 radnika hotela "Nais", najpoznatijeg ugostiteljskog objekta kod Niša, koji je nedavno renoviran. Ipak, to je trajalo svega nekoliko sati.

- Kako saznajemo, hotel Nais u vlasništvu Ivice Tončeva otpustio je 60 posto radnika. To je njegovo pravo, ali zbog toga neće imati apsolutno nikakvu podršku države Srbije - objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Podsetimo, pre samo nekoliko meseci, Aleksandar Vučić je sa ostalim političkim i medijskim perjanicama prisustvovao otvaranju famoznog hotela pokraj auto-puta na ulazu u Niš.

Tada je izrazio divljenje visokorangiranom funkcioneru Socijalističke partije Srbije.  Ipak, brzo je reagovao Ivica Tončev:

- Predsedniče, izvini, nećemo otpuštati radnike. Izvinjavamo se i radnicima koji svakodnevno ulažu ogromne napore a koji su se uznemirili zbog mogućčnosti da izgube svoja radna mesta, u danima koda se vodi borba protiv koronavirusa - rekao je Tončev.

Ćerke Ivice Tončeva suvlasnice hotela

Renovirani hotel "Nais" otvoren je krajem leta prošle godine, a otvaranju je prisustvovao i sam Vučić, a suvlasnice ovog hotela su ćerke Ivice Tončeva od 25, odnosno 27 godina.

- Samo neko zlonameran može da kaže tako nešto. Moje ćerke su suvlasnice sa samo 36 odsto. Slušao sam šta su pričali na otvaranju i cela investicija je do 10 miliona evra. Investicija je hotel, pa onda imaju u planu da se gradi akva park i veliki parking, a sad je završena samo jedna trećina te investicije - prokomentarisao je Tončev svojevremeno za Direktno.rs otkud to da njegove naslednice obavljaju tako odgovoran posao.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas prezentovao je uživo na Fejsbuku 20 mera za oporavak privrede.

- Prva mera je plaćanje 80 odsto zarade za zadržavanje zaposlenih, kao i za ljude koji su dobili otkaz u sektorima koji su pogođeni koronavirusom, s tim što iznos po zaposlenom ne može preći 60.000 dinara ali ni biti manji od zagarantovane minimalne plate na nivou Srbije. Ova mera se odnosi kako na stalno zaposlene tako i na sve zaposlene preko studentskih i omladinskih zadruga, kao i agencija za zapošljavanje radnika po ugovoru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati