Politika

[ Izvor: Beta ]

01. 03. 2020. 17:35 0

"Srbija ne sme da se odrekne prava na Kosovo"

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne sme da se odrekne prava na Kosovo i dodao da država neće pristajati na ultimatume i ucene.

- Oni očekuju da mi prestanemo da se borimo za Kosovo, da ga priznamo kao nezavisnu državu koja pripada Albancima. Mi jesmo za dijaliog, jesmo za komromis, ali moram da kažem u ime SPS-a, Jedinstvene Srbije, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, oduprećemo se svakom pritisku. Mi na ultimatume i ucene sigurno nećemo pristajati zato što mi nemamo drugu zemlju i drugi narod - kazao je Dačić na svečanosti u Kraljevu povodom 30 godina od osnivanja SPS, a saopštila je stranka.

Najavio je da je njegova naredna aktivnost kao ministra spoljnih poslova Srbije put u Afriku, gde će sa državom, čije ime nije hteo da otkrije, pregovarati oko povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.Govoreći o dešavanjima u Crnoj Gori, rekao je da se divi srpskom narodu koji živi u toj zemlji, i da "tolika ljubav" koja se pokazuje prema Srbiji, Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i svetinjama SPC treba da bude primer za svakog Srbina.

U susret predstojećim lokalnim izborima, Dačić je naveo da socijalisti treba da budu hrabri, da rade u interesu države, da vode računa o principima socijalne jednakosti i pravde, "jer je patriotizam moralna i ustavna obaveza".

- Ne bih mnogo da govorim o izborima koji nas čekaju. Ako neko ne zna ko je Ivica Dačić i šta sam do sada sve uradio, teško ću moći da mu objasnim u predizbornoj kampanji. Moramo da stvorimo razvijenu Srbiju, ali i socijalno pravednu Srbiju. Zato sam ponosan na sve što smo uradili proteklih osam godina sa koalicionim partnerima, ali moramo da gledamo i za narednih 30 godina šta ćemo ostaviti onima koji dođu iza nas - istakao je Dačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati