Politika

Direktno.rs

06. 02. 2020. 14:50 4

SRAMOTA Vučićev "mikrofon" izvređao Tanju Fajon

Ima u našem narodu jedna izreka "uhvatio se k'o mutav mikrofona". Nije narod ovde mislio na gluvoneme, već na one kojima govorni aparat projektuje misli iz glave koja je prazna. Umesto da u Skupštini Srbije sede teža od teže glave, tamo sedi Aleksandar Martinović, poslanik Srpske napredne stranke, čija reč može mnogo da košta Srbiju, iako je prilično jeftina.

Bivši radikal, koji je o Srpskoj naprednoj stranci govorio kao o mafijaškom klanu, ubrzo je posle svojih napada na Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, presvukao odelo i pridružio im se. Danas je on uzdanica te stranke, nikako po intelektu, već po plaćenoj lojalnosti. Uzdanica, koja govori i napada svakoga koga bi i sam Aleksandar Vučić napao da se nalazi na tom, a ne na položaju predsednika države.

Ovoga puta meta je bila poslanica Evropskog parlamenta (EP) i predsednica Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU, Tanja Fajon.

- Bez ikakvog dvoumljenja, gospođa Tanja Fajon ima animozitet prema Srpskoj naprednoj stranci. Iz ideoloških razloga, a jednim delom što dolazi iz države koja se nekada nalazila u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Nekako je moj utisak, možda nisam u pravu, da za nju onaj rat, iz juna 1991. godine, sa JNA u Sloveniji još uvek nije završen, čini mi se da ona nastavlja da ga vodi na neki drugi način, kritikujući apsolutno sve što dolazi kao predlog Srpske napredne stranke - rekao je Martinović.

Nisu (bivši) radikali na čelu sa Aleksandrom Vučićem, očekivali da će Evropa poslati nekoga ko će objektivno sagledati situaciju u Srbiji. Tanja Fajon je na najprofesionalniji način uočila stanje na medijskoj i političkoj sceni i baš kao i svako, iole racionalnog razmišljanja, shvatila da je alarmantno.

Ovoga puta, nije rekao tajkun Đilas, ni fašista Obradović, ni međunarodni muljator Jeremić. Ne, ovoga puta je stanje Srbije kao zabrinjavajuće okarakterisala predstavnica Evropske unije, što je novokomponovanim evropejcima teško palo. Zabrinuti su da ne izgube podršku Zapada. Međutim, za tu podršku nisu počeli da se bore demokratski, već radikalski, da satanizuju "pticu rugalicu".

I tu je nastupio velikosprski intelektualac Aleksandar Martinović, da u službi Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke ospe paljbu po Tanji Fajon. A šta će Evropa misliti kada ovo dođe do nje? Kakva li nam je radikalna opcija, kad nam je napredno-demokratska ovakva? Kakav li je narod koji bira ovakvog poslanika? Ako im je ovaj među pametnijima, kakvi su ostali?

Ukoliko budu tražili odgovore - Nit je demokratski nastrojen, nit je među pametnijima. Aleksandar Martinović je izdanak radikala, glasnogovornik Aleksandra Vučića, takođe naprednog radikala i njega narod nije birao, već upravo predsednik Republike Srbije. Martinović Vučiću dođe kao gorepomenuti mikrofon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati