Politika

Direktno.rs

29. 07. 2020. 07:17 16

Martinović: Raskrinkati SNS mafijaški klan (VIDEO)

Srpskoj naprednoj stranci je jedno od obeležja da se svi visoki funkcioneri ponašaju kao da su u jednom momentu preležali Alchajmerovu bolest. Prvi od svih, predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, potom Milenko Jovanov, Maja Gojković i sve tako redom, trebalo bi vremena nabrojati sve koji su zaboravili svoju prošlost, pa do uzdanice stranke, narodnog poslanika Aleksandra Martinovića.

Martinović je zaista britka sablja SNS-a, a isto to je bio u radikalima, samo malo drugačije. Sada "puca" po Draganu Đilasu, Savezu za Srbiju, svakome ko drugačije misli, a kao član Srpske radikalne stranke, meta mu je bio, verovali ili ne, njegov sadašnji šef i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- SRS nije uništena, iako su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić po nalogu Borisa Tadića, po nalogu Amerike i Evropske unije 2008, imali nameru da je unište. Mi smo ostali verni našoj osnovnoj ideji ujedinjenju srpskog naroda u jedinstvenu srpsku državu. Za razliku od njih dvojice koji su izdali nacionalnu ideju, koji su zagovornici EU i koji bi sutra, ako ne daj bože dođu na vlast, vodili goru politiku nego što je danas vodi Boris Tadić, a to je prodaja nacionalnih interesa, to je rasparčavanje države Srbije, to je komadanje Srbije na centralnu Srbiju i na Vojvodinu i onda bi projekat Tadića i Nikolića da Srbija uđe u EU, u stvari bio sveden na to da Beograd sa širom okolinom postane nova država članica EU - govorio je Martinović.

Međutim, on se nije samo zaustavljao na "napadima" na Vučića i Nikolića. Ne. Martinović je išao korak dalje i raskrinkavao "mafijaški klan", kako je tada nazivao Srpsku naprednu stranku.

- Jedan od glavnih mafijaških magnata jeste Stanko Subotić Cane, o kome je pisao dr Vojislav Šešelj, u svojoj čuvenoj knjizi "Stanko Subotić, Cane Žabac, kralj duvanske mafije"... Zato što je Stanko Subotić i onda i sada bio prijatelj i sponzor snaga koje su same sebe nazivale demokratskim, reformskim i proevropskim... Inače, Cane Žabac je bio i danas je vođa srpskog dela Đukanovićeve duvanske mafije... Stanko Subotić se u oktobru 2007. godine susreo sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem u hotelu u Parizu. Ti mafijaši su stajali iza projekta zvanog "razbijanje SRS" - tvrdio je Martinović.

Takođe, svojevremeno je Aleksandar Martinović tvrdio da se Srpska napredna stranka finansira "sredstvima tajkuna i kriminalaca". Međutim, kada je kasnije pitan za te izjave, pravio se, što se u našem narodu kaže, lud. Bar se tako kaže.

Očigledno je Martinović, ili slabije intelektualno oplemenjen, pa brzo zaboravlja sve što je pričao, ili je sam sobom postao član mafije. Bivši radikal, zagovornik "Velike Srbije", desničar i konzervativac, protivnik Aleksandra Vučića, Martinović je postao jedna od glavnih okosnica Srpske napredne stranke. Ne zna se da li je tužnije kako je lako odustao od svojih ubeđenja, kako je lako prihvatio da ga finansira "mafijaški klan", ili je tužnije što Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić ne mogu da pronađu bolje kadrove od onih koji ih raksrinkavaju i ne mogu da ih podnesu.

Ovo je čist primer kako interes i novac okupe i ljude najrazličitijih shvatanja i pogleda na politiku... Ideologiju... Pravdu... Ili se nikada u tome nisu ni razlikovali.

Nije na odmet pomenuti kako Aleksandar Martinović obavlja, ni manje ni više, nego osam funkcija. U izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije navedeno je šest, međutim, u javnosti se pominje i da predaje na kragujevačkom Fakultetu medicinskih nauka, a juče se pojavila vest i da je administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio Martinoviću da obavlja još jednu funkciju - ovoga puta člana Saveta Univerziteta u Prištini, što će biti njegova osma funkcija. 

Martinoviću, alal ti vera kako sve postižeš! 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati