Politika

I. V.

22. 11. 2019. 07:40 1

PREDSEDNIKOV REČNIK Nervoza, povišen ton, upadice i provokacije

Konferencije za medije Aleksandra Vučića sve više izazivaju veliku pažnju javnosti. Manje zbog toga šta će da kaže, više zbog ponašanja prema novinarima, odnosno njegovih reakcija na nenaručena pitanja. Odgovori predsednika Srbije su tada prilično nervozni, konfuzni i puni kontradiktornosti u odnosu na ranije izrečeno.

 

Veliku famu izazvala je konferencija za medije na kojoj je novinar Miodrag Sovilj pokušao da dobije neke odgovore od Vučića, kao i predsednikovo narušeno zdravlje, pa spekulacije kako je u bolnici završio upravo zbog spornih pitanja i insistiranja na odgovorima, što je on demantovao. Međutim, proteklih dana, niko se nije zapitao kako je došlo do uzavrele atmosfere na spornoj konferenciji, kao i kako predsednik Srbije izgubi kontrolu, pa se neprigladnim tonom obraća, pre svega građaninu Srbije, a zatim "nepodobnim" novinarima i redakcijama.

 

Postavlja se pitanje, kako Vučić dozvoljava takav rečnik, ton, upadice i otvorene provokacije, da li je to poruka svim novinarima da se Vučiću postavljaju samo pitanja na koja može lagano da se odgovori, bez razmišljanja i bez nervoze?

I dok su posle hospitalizacije predsednika krenula utrkivanja što tabloida, što njihovih predstavnika ko će bolje i pre da ga "odbrani", pravo pitanje je šta je Vučića izbacilo iz takta, i zašto je na onakav način demonstrirao "prava jačega"?! Zar predsednik ne treba da bude predsednik svih građana i zar ne treba da zna bolje od svih da se ponaša u svim situacijama? U krajnjem slučaju, zar nije zato na mestu predsednika Srbije? Međutim, iako su Vučićev temperament i ponašanje došli do izražaja u punom jeku baš na ovoj konferenciji, to je "milioniti" put da se tako "obračunava" sa novinarima koji pitaju nešto što njemu ne odgovara. 

Tako je neretko na meti i novinarka Žaklina Tatalović, koja kad želi da postavi potpitanje odmah bude označena kao "novinarka koja nepristojno prekida", a gotovo da ne postoji konferencija na kojoj predsednik Srbije nema neku upadicu ili komentar na račun njenih pitanja.  

Teško je nabrojati sve hit izjave Vučića, one se dešavaju svaki sat, svaki dan, na svim televizijama, u svim novinama, ma u svim medijima, a skoro svi su pod kontrolom vlasti...

Da li ove reakcije priliče predsedniku jedne države, prosudite sami.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati