Zdravlje

[ Izvor: Mediji ]

15. 07. 2024. 07:03 0

Genijalni trik koji će vas odmah rashladiti: Ne košta ni dinar

Toplotni talas moramo ozbiljno da shvatimo zbog mogućih posledica na naše zdravlje. Zato je tokom vrelih letnjih dana bitno naći svaki mogući način da se rashladite i da izbegavate direktno izlaganje suncu.

Postoje brojni trikovi i sveti koji su tu da nam olakšaju život na visokim temperaturama, a jedan od njih je stavljanje hladnog pritiska na određene "vruće“ tačke na telu.

Ovaj jednostavan trik brzo deluje i biće od pomoći na plus 40 stepeni Celzijusovih. Za stavljanje pritiska koristite led ili rashlađenu flašu vode i osetićete olakšanje. Tačke na koje trebate stavljati pritisak, odnosno nasloniti hladne predmete su:

- iza kolena (prevoji)
- zglobovi
- mesto savijanja lakta
- vrat
- slepoočniceZašto su te tačke najbolja mesta za brzo hlađenje?

Kada su u pitanju vrat i zglobovi, radi se o mestima koja su pulsne tačke, odnosno područja na kojima možete osetiti puls jer su krvne žile blizu površine kože. Kada ih dovedete u kontakt s nečim hladnim baš zbog blizine brže se spušta temperatura.

Koju ćete tačku koristiti za rashlađivanje u određenom trenutku, zavisi od vaše aktivnosti. Koristite onu koja je najprikladnija u određenom trenutku.

Na primer, ako vežbate, obmotajte vlažne trake oko zgloba, lakta ili vrata jednostavan je način da se rashladite.Ako se samo "kuvate“ na kauču, možete staviti pritisak na zglobove, kolena i druge pomenute tačke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati