Zdravlje

Direktno.rs

15. 06. 2024. 08:52 0

Ovako izgleda rak kože! Primetila je jedan oblik na svom telu, a evo koje je boje (VIDEO)

Jedna devojka je na društvenoj mreži X, podelila fotografiju raka kože sa željom da upozori sve na promene koje mogu da nastupe na telu, što se tiče oblika, veličine i boje mladeža na vašoj koži u početnoj fazi.

Njoj je melanom otkriven na telu 2019. godine, pa je sada podelila sa svima svoje iskustvo kako bi oni koji obole mogli da odreaguju na vreme i spreče veće posledice po zdravlje. 

Evo kako izgleda rak kože. Da budemo precizni, ovo je melanom u nultom (početnom) stadijumu. Pojavio se tokom leta 2019. godine i imala sam sreće što mi je stalno bio na vidiku i što sam paničar po prirodi - započela je devojka priču.

U nastavku je opisala kako je izgleda trenutak u kom je shvatila da joj je zdravlje opasno ugroženo.

Tog leta sam provela jedan čitav dan na benkovačkom sajmu. Bio je sedmi mesec. Ujutru sam stavila SPF, ali ne i nakon toga. Pržilo je sunce. Prilično sam sigurna da se taj "mladež" pojavio nakon tog dana. Bio je veliki dva milimetara. Bio je nov, taman. Imao je dve boje i rub koji nije bio ravan. U novembru je počeo da raste. I to sam, srećom, primetila odmah i otišla da mi ga otklone bez odlaganja - nastavila je.

Da boluje od raka kože saznala je sledeće godine i to na svoj rođendan. 

Bila je to definitivno najstrašnija stvar vezana za moje zdravlje koja mi se dogodila. Bilo je dobro što je madež bio još mali, tanak (tanji od pola mm), bez promena na površini i bez širenja u limfni sistem - napisala je na kraju i posavetovala sve pratioce da idu na preglede barem jednom godišnje, jer melanom može dobiti bilo ko.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati