Zdravlje

[ Izvor: Mediji ]

29. 08. 2023. 06:56 0

Glumac tvrdi da je umro i vratio se u život nakon 7 minuta

Britanski glumac Šiv Greval progovorio je o svom neverovatnom iskustvu kada je, kako kaže, umro na sedam minuta, a zatim se vratio u život. Ovaj šezdesetogodišnji muškarac prisetio se kako se 9. februara 2013. godine posle ručka susreo sa svojom suprugom Alison u blizini svoje kuće na jugoistoku Londona, kada je iznenada doživeo zastoj srca.

Kao prenosi "Njujork post", Alison je brzo pozvala pomoć, ali bilo je prekasno i srce mu je već stalo.

- Nekako sam znao da sam mrtav - priseća se glumac tog sedmominutnog iskustva : - Osećao sam da sam potpuno odvojen od svog tela. Kao da sam bio prazan, ali sam mogao da osetim emocije i šta se dešava. Nisam imao telo kao takvo. Pretpostavljam da je to pomalo kao plivanje kroz vodu. Osetio sam bestežinsko stanje i odvojenost od fizičkog sveta. U jednom trenutku sam putovao preko Meseca i mogao sam da vidim meteorite i sav prostor oko njih.

Greval ističe da je osećao kao da mu se nudi "čitav niz mogućnosti, različitih života i reinkarnacija".
- Nisam želeo da iskoristim različite izbore koji su bili ispred mene, jasno sam rekao da želim da se vratim svom telu, svom vremenu, supruzi i nastavim da živim životom kojim sam živeo - priseća se.

Hitna pomoć je kasnije stigla na mesto događaja i lekari su uspeli ponovo da pokrenu glumčevo srce. Ipak, odlučili su da ga stave u indukovanu komu na mesec dana, zbog cerebralne hipoksije, odnosno hroničnog nedostatka kiseonika u mozgu, što je dovelo do toga da danas ima epilepsiju.

Pri tom je podvrgnut i operaciji srca da bi dobio stent u glavnoj arteriji, za koju se ispostavilo da je potpuno začepljena.Glumac je kasnije u umetnosti pronašao priliku da terapeutski istražuje iskustvo kroz koje je prošao i sada ima izložbu sa radovima koje je koristio da dokumentuje svoju smrt. Iako se nikada nije u potpunosti oporavio od tog traumatičnog događaja, kaže da je prevazilaženje smrti promenilo njegovu percepciju života.

- Setio sam se svega što se dogodilo kada mi je srce stalo i pokušao da to pretočim u umetnost - izjavio je na izložbi koju je simbolično nazvao "Ponovo rođen".
Opisujući sebe kao naučnika i prirodnog cinika, kaže da mu je iskustvo bliske smrti ojačalo veru u zagrobni život.

- Manje se plašim smrti, ali se istovremeno više plašim, jer sam shvatio koliko je dragoceno sve što imam u životu. Zato sam zahvalan što sam ovde, to je ojačalo moj životni nagon. Uvek sam mislio da je dobrota ključna i da pomaže ljudima da postanu bolji, a posle ovog iskustva to duboko osećam kao fundamentalnu istinu - zaključuje Greval.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati