Zdravlje

Direktno.rs

17. 02. 2022. 06:00 0

Tri namirnice koje se "lepe" za stomak

Ukoliko želite da izbegnete masne naslage, moraćete se odreći nekih namirnica ili barem da ih konzumirate u malim količinama. Ide leto, svi želimo da izgledamo dobro, pa je vreme da se posvetimo svom telu i naravno zdravlju. Uz uobičajeno vežbanje i (makar povremeno) korišćenje deta, važno je da znamo i koje namirnice gomilaju salo u pojedinim delovima tela.

Mnogi najviše žele "istopiti" salo u području stomaka, a tri namirnice koje definitivno moramo odbaciti su čips, krofne i margarin.

Čips može dovesti do povećanja masnoća u telu, pogotovo ako ga se prečesto jede. To je hrana zbog koje se možete najviše udebljati u periodu od četiri godine, smatraju američki stručnjaci.

Čips je bio upoređen s krompirom, slatkim zašećerenim pićima i prerađenim i neprerađenim mesnim proizvodima. Čips je prepun masti i soli i zbog toga ga je teško prestati jesti, a to dovodi do prejedanja i naravno do viška kilograma.

Krofne su slasne, ali mogu da prouzrokuju taloženje sala. Prepune su prerađenih ugljednih hidrata koji izazivaju nagli rast šećera u krvi i samo kratko utoljuju glad.

Treći na ovoj listi je margarin i varate se ako mislite da je bolja opcija od maslaca. Naročito je problem kada na margarinu stoji da je dijetalni ili da ima 0 odsto masnoća, jer ljudi onda imaju naviku da ga konzumiraju u većim količinama misleći kako jedu nešto zdravo.

Onda, umesto da mršave, počinju se debljati, a da ni sami toga nisu svesni. Zato, ove gore namirnice nemojte olako shvatiti, one vam mogu uveliko otežati proces mršavljenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati