Zdravlje

Direktno.rs

13. 07. 2021. 15:48 1

Voćna SOS dijeta: Za dan 1 kg manje

Da, moguće je puno jesti i mršaviti! Trik je jesti ceo dan samo voće: što šarenija voćna mešavina, to brži metabolizam. Ovo je klasična brza dijeta, zdrava zato što je voće zdravo. Čak je dobro i za liniju, jer retko koja vrsta ima više od 70 kalorija u 100 g! 

Za sve koji žele da smršaju ili vole voće, ova dijeta je prava stvar. Najvažnije je poštovati vreme propisanih obroka. Ko želi da smrša, može da jede svo voće u neograničenim količinama. Jedino pravilo: rasporedite omiljeno voće preko dana tako da se pre podne na meniju nađe voće s puno šećera, a posle podne ono s manje šećera.

Za doručak slobodno jedite urme, grožđe i banane, a uveče bobičasto voće, lubenicu, dinju i breskvu. Tako možete tokom 24 sata opušteno da uživate bez slatkiša i stresa – i da ne budete gladni.

Da bi vaš metabolizam tokom voćnog dana efektno sagoreo masti, potrebni su mu saveznici, a to su proteini. Najpogodniji su jogurt i beli posni sir, jer se slažu s voćnim šećerima, a puni su kalijuma, minerala važnog za uspeh dijete. I, pošto se pri mršavljenju ne može bez zdravih masti, jedna porcija koštunjavog voća savršeno upotpunjuje ishranu u toku jednog dana.

DORUČAK U 8h

Laka voćna salata

150 g posnog jogurta, prstohvat cimeta, 5 suvih urmi, 600 g raznog voća iseckanog na kocke. Pomešajte sa jogurtom.

UŽINA U 11h

Surutka sa voćem

Pomešajte 200 ml surutke, 150 g bobičastog voća i kašiku ovsenih pahuljica. Ova užina će vas zasititi, a posle nje nećete imati potrebu za slatkišima.

RUČAK U 13h

Voćna salata

600 g voća bogatog vlaknima (bobičasto voće, kivi, šljive, smokve, jabuke, citrusi), 1 kašičica meda, 30 g orašastog voća plus 1 kašičica meda i prstohvat soli. Voće sitno isecite i pokapajte sokom od limuna ili pomorandže. Prepržite orahe ili neko drugo koštunjavo voće, dodajte med i so i ostavite da se karamelizuje na vatri. Pomešajte.

UŽINA U 15.30h

Limun plus šargarepa

Pomešajte sok od jednog limuna sa 200 ml strugane ili blendirane šargarepe i zasladite stevijom.

VEČERA U 18.30 h

Voćni ražnjići sa sirom

600 g voća (bobičasto voće, dinja, breskva, kajsija, jabuka), 200 g posnog sira, 2 kašike gazirane mineralne vode, 100 g blendiranih višanja, borovnica, kupina ili malina. Nanižite sečeno voće i sir, a jelo zalijte sokom od blendiranog voća i vode.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati