Muzika

[ Izvor: Dan.co.me ]

08. 04. 2022. 22:22 0

Premijera singla grupe SARS "Hej kafano" (VIDEO)

Grupa SARS promovisala je danas na Jutjub kanalu novi singl "Hej kafano". Frontmen benda Žarko Kovačević je otkrio da su tokom korone članovi SARS-a dosta vremena provodili u kafani gde je i nastala inspiracija za ovaj singl.

- Svima nam je nedostajao taj socijalni aspekt života, a pogotovo druženja po kafanama. Kafana kao kafana za mene lično predstavlja mesto opuštanja, mesto dobre emocije i na kraju krajeva jedne katarze. Zato smo i odlučili da joj posvetimo pesmu - rekao je za Radio D, Kovačević.

Da li je kafana i slušaocima mesto druženja i zabave, kako za mlade tako i za stare, videće, kako je kazao, po komentarima.

- Narativ cele pesme je hronološki, od ulaska u kafanu do izlaska iz nje, odlaska kući, ali i svega onoga što se dešava u međuvremenu. Eto, to smo uspeli da spakujemo u tri strofe nove pesme. Ono što mi je posebno drago je što smo za spot pozvali ljude da pošalju snimke iz njihovih kafana i naišli smo na sjajan odziv širom Evrope, a čini mi se čak i sveta jer smo klipove dobili sa svih strana. Nažalost, nismo mogli sve da ih iskoristimo, ali smo uspeli da uklopimo većinu. Drago mi je da smo napravili saradnju sa ljudima koji vole našu muziku i koji su podelili sa nama njihov provod u kafani kako bi napravili ovaj zajednički projekat - objasnio je Žarko.

Interesantno je, kako je otkrio, da su demo verziju pesme završili još u januaru 2020, pa je stoga iščekivanje da pesma ugleda svetlo dana među članovima benda još veće.

- Kafana je bila jedna od pesama koje su bile u demo formi još 2020, tako da pored nje imamo još spremnih pesama. Čim završimo promociju Kafane, bacićemo se na nove. Obećao sam i nisam ispunio obećanje sa nekih koncerata da će Kafana biti tokom prošle godine, isto kao što sam obećao da će ceo album biti do proleća gotov, ali kako stvari stoje, biće to ipak tokom jeseni. Sada sam skoro siguran u to da će novi album grupe SARS "Pismo", na kojem je Kafana drugi singl, izaći na jesen ove godine.

Izlazak albuma, kako je istakao, pomjerili su i brojni zakazani koncerti po Evropi i regionu.

- Zasad nemamo ništa potvrđeno za Crnu Goru. Koncertnu sezonu otvaramo u Amsterdamu krajem aprila. Nastupaćemo širom bivše Jugoslavije, ali i tamo gdje nas pozovu. Ono što je značajno za nas i što nam je ujedno i veliki izazov jeste turneja po Nemačkoj u oktobru, gde ćemo imati sedam koncerata za sedam dana. Vama ćemo se letos najbliže primaći na Tjentištu, gde ćemo nastupiti na OK festu, 17. jula - zaključio je frontmen SARS-a Žarko Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati