Zabava

Direktno.rs

18. 11. 2022. 20:54 3

Šta znači skraćenica benda S.A.R.S?

Njihova muzika je svojevrsna kombinacija pop, rok, rege, hip-hop i bluz, muzike sa elementima tradicionalnog srpskog folka.

Mnogi ne znaju značenje skraćenice imena beogradskog benda, a zapravo znači "Sveže amputirana ruka Satrijanija (skraćeno S.A.R.S)".

Muzički sastav osnovan u Resniku čine Žarko Kovačević - vokal, Aleksandar Luković - gitara, Nenad Đorđević - bas gitara, Milan Jejina - bubnjevi, Boris Tasev - klavijature, harmonika, Nebojša Pavlović - truba, Sanja Lalić - prateći vokal.

 Njihova pesma "Buđav Lebac" ostvarila je neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspeh i prihvaćenost pesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen. Pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije. Buđav lebac je pesma benda alternativne, underground scene, čiji je jedini medijum prezentovanja bio internet.

Krajem 2008. godine bend dobija ponudu da snimi album za nacionalnu izdavačku kuću PGP RTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko meseci i objavljen je u martu 2009. godine. 

 Drugi studijski album S.A.R.S. objavljen je u ponoć 31. decembra 2010. godine. Album je mogao besplatno da se preuzme sa lokalnih-regionalnih sajtova MTV-a i za tri meseca je postigao blizu 50.000 preuzimanja što je u tom trenutku bio veliki uspeh.

Prvi singl je bila je pesma "To rade" autora Stefana Tarane. Zanimljivo je da se naslovna pesma "Perspektiva" nije našla na free download izdanju.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati