Muzika

12. 03. 2022. 12:21 1

Vibracije na struju: Van Gog sinoć oduševio (VIDEO)

U noći Visokog napona, vođeni eruptivnim vibracijama u dvoipočasovnoj sinergiji sa publikom, članovi kultne rokenrol grupe Van Gog, održali su sinoć prvi od dva uzastopna koncerta u Kombank Dvorani izazvavši vatromet emocija.

Sasvim neočekivano, poznata trojka u sastavu Đule, Srba i Gaga je svoj performans započela u jedinstvenom artističkom duhu, uz zvuke harfe njihove gošće, fantastične četrnaestogodišnje Lane Kostić. 

Nastavljeno je razarajućim gitarskim rifovima uvodne pesme "Bez oblika" sa albuma "Opasan ples" iz 99.godine, koju je odmah sledila pesma "Puls" sa istoimenog albuma, izazivajući u startu lavinu emocija među publikom.

Nakon spuštanja platna u pesmi "Puls", publiku je sudeći po reakciji iznenadila čudesna pojava benda, koji je je uz stajling, zvuk i izgled bine, posebno kreirane za ova dva koncerta, već u prvim minutima nastupa zaljuljao prepunu Kombank Dvoranu. Nakon ove pesme počela je pesma "Nek te telo nosi" u kojoj nam je na "udaru" prvog refrenskog takta, dodatni "trik" otkrio novu fascinaciju futuristički osmišljene scenske kreacije, obogaćene skulpturama - rad našeg istaknutog umetnika, vajara Aleksandra Gligorijevića.

Smenjivali su se hitovi iz svih faza "muzičkog plesa" i "igre s notama i stihovima" grupe Van Gog, među kojima su "Ekstaza", "Sreća", "Basna", "Vrteška", "Tragovi prošlosti", "Kiselina", "Klatno", "Tanka nit",  ali i pesme sa poslednjeg studijskog albuma "More bez obala- Emotivno miniran" i "Više te ne volim ko pre".

Grupi se na bini kao specijalni gost u pesmama Mama, Sreća i Klatno, pridružio i originalni član benda iz postave devedesetih, Aleksandar Barać, dok je za to vreme Gaga preuzeo dirke Hemond orgulja.

Set listi sa 28 pesama, s obzirom na preobiman stvaralački opus kultnog benda, nisu odoleli ni mlađi, a ni stari pobornici dobrog rokenrol zvuka, pa su u jedinstvenoj ekstazi i razmeni energije skakali, pevali horski čineći neponovljivu "muzičku buku", a Kombank Dvoranu ove posebne večeri nikako mestom za sedenje.

Da publici, za ovu priliku u pretesnoj Kombank dvorani nije bila dovoljna samo petina muzičkog opusa benda dokazao je i višeminutni aplauz i poklici ushićenja, kojim su i nakon završenog koncerta dozivali Đuleta i ekipu da nastave tamo gde su stali.

Zato je, sa vrlo očiglednim razlogom, novi susret zakazan na istom mestu već za večeras, 12. mart.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati