Muzika

Direktno.rs

23. 02. 2022. 16:43 1

Novi koncert "Van Goga": Prvi rasprodat

Beogradski rokeri "Van Gog" objavili su da su sve karte za njihov koncert "Visoki napon" 11. marta u beogradskoj "Kombank dvorani" rasprodate, pa će, zbog izuzetnog interesovanja, na istom mestu svirati i 12. marta.

Nastupi se, inače, organizuju povodom četvrt veka od izlaska njihovog prvog koncertnog albuma "No koment", snimljenog 1997. na nastupu u Studentskom kulturnom centru.

- Koncerti će biti u huku, zvuku i dahu "Van Goga" - najavio je juče frontmen "Van Goga" Zvonimir Đukić Đule na konferenciji za medije u kantini "Lisabon".

- Planirali smo prvo samo koncert 11. marta, ali je on brzo rasprodat, što nas nije iznenadilo. Ipak je ovo tihi dokaz da postoji još uvek publika koja voli rokenrol, neguje tradiciju te muzike i poštuje note na kojima je odrasla. Mnogo generacija je prošlo, odraslo i stasalo i, očigledno, ostalo verno zvuku rok muzike, što je "Van Gog" prepoznao za ovih 36 godina rada.

Grupa će se Beograđinama predstaviti sa 27 hit pesama iz različitih perioda karijere.

- Biće to nesvakidašnji, akrobatski nastup sa vizuelnim i zvučnim efektima, i malo ćemo možda poremetiti akustičnost sjajne "Kombank dvorane" - dodao je Đule.

- Ovaj prostor je idealan za naš koncert, posebno jer sam i ja veoma zahtevan i nekad težak oko uslova gde nastupamo. Ovde sve funkcioniše savršeno. Ako ste veliki na onim velikim binama, svakako možete tu energiju da podelite i na prostoru koji prima oko 1.500 ljudi.

Osvrnuo se Đule i na album "No koment", koji je imao zanimljiv koncept i specifičan je što su sve pesme nazvane po bojama, odnosno energiji koju su nosile, naglasivši da će i na predstojećim koncertima potpisati kompozicije svetlim koloritom, "da izađu iz sivila svakodnevice i tišine koja nam je bila suđena prethodne dve godine pandemije, ne ponovilo se". Priznao je i da "Van Gog" ima tremu pred beogradske koncerte, jer je najteže nastupati u svom gradu i podvukao da je grupa ostala svoja, dosledna sebi i rokenrolu, kao i da se nikada nisu dodvoravali nikome. Takva je, veli, i njihova publika.

Bubnjar "Van Goga" Srboljub Radivojević Srba, inače Đuletov kum, prisetio se akustičnog intimnog koncerta koji su u "Kombank dvorani" održali 2019. i poručio:

- Sada nam je još veća želja, energija i strast. Boje su jače u nama i publika će se iznenaditi tokom koncerta.

Predstavnici sedme sile odgledali su, potom, premijerno spot za pesmu "Pipi", sa albuma "Lavirint" iz 2009. koji je tek sad stigao u javnost, jer su drugi video-klipovi sa te ploče bili tada više u fokusu. Režirao ga je Mane Šijan, u njemu igraju umetnici Lutkarskog pozorišta iz Niša, a "Van Gog" se ne pojavljuje ni u jednom kadru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati