Muzika

Direktno.rs

30. 11. 2020. 15:43 0

Morison i Klepton duetom protestuju protiv mera u Britaniji

Muzičari Van Morison i Erik Klepton snimili su duet pod nazivom "Stand and Deliver" koji predstavlja svojevrsno protivljenje zatvaranju usled koronavirusa koje je na snazi u Velikoj Britaniji.

Numera "Stand and Deliver" čiji je autor Morison, deo je njegove višemesečne kampanje pod nazivom "Spasite muziku uživo" (Save Live Music campaign). U pitanju su pesme kojima slavni muzičar poručuje vlastima u Velikoj Britaniji da su mere u borbi protiv koronavirusa u toj zemlji previše rigorozne.

On je prethodno objavio pesme "Born To Be Free", "As I Walked Out" i "No More Lockdown", dok je najnovija duet sa čuvenim Erikom Kleptonom.Morison je nekoliko puta iskazao stav o epidemiološkoj krizi, a nedavno je bio na udaru kritika zbog toga što je mere protiv korone nazvao "pseudonaukom".

Njegova namera je da novim pesmama, kako tvrdi, pomogne muzičarima koji su finansijski ugroženi zbog nemogućnosti da sviraju uživo, pa će sav prihod biti doniran fondaciji "Lockdown Financial Hardship Fund" koju je on osnovao.- Ne govorim ljudima šta da rade ili da misle, jer to na odličan način već radi Vlada. Zalažem se za slobodu izbora, jer verujem da ljudi imaju pravo da misle sami za sebe - saopštio je slavni kantautor uoči objavljivanja protestnih pesama.

Pesma "Stand and Deliver" biće dostupna na striming platformama od 4. decembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati