Film i TV

[ Izvor: Vijesti.me ]

05. 04. 2022. 06:00 0

Nada Šargin: Pitanje je u kakvoj Evropi živimo

Serija "Vreme zla" je istorijska drama, koja predstavlja nastavak "Korena" i obrađuje period između dva svetska rata. U prvim epizodama, emitovanim krajem aprila, publika je mogla da vidi Bogdana Dragovića (Bogdan) koji se 1934. godine iz zatvora vraća kući, gde ga dočekuju tast (Laušević) i supruga Milena, koju tumači Nada Šargin, koja je za Vijesti.me pričala o seriji i svom liku.

Na početku razgovora, Šargin obrazlaže zašto preporučuje gledaocima da pogledaju "Vreme zla" te otkriva šta donose publici.

- U ovoj seriji ćete videti građansku beogradsku porodicu koja u svom korenu odvajkada nosi raskole između očeva i sinova zbog političkih stavova i ubeđenja, a ti raskoli u seriji dešavaju se i među saborcima i prijateljima. Svako od njih veruje da veruje u pravu stvar i radi pravu stvar za spasenje sveta ili nacije - opisuje sagovornica “Magazina”.

- U seriji imate hrabre muškarce, junake, ratnike i prijatelje koje neko i nekako okrene jedne protiv drugih, a ustvari ih prvo okrene protiv sebe i slama ih. Onda stradaju čitave porodice i žene ostaju uvek da trpe, budu rastrojene i kako znaju podnose terete jednog muškog sveta. Eto, serija će doneti gledaocima podsećanje na rat, na naciste, na kominternu, na junake i njihov pad, na stradanje naroda i stradanje porodica i večitu trpnu i usamljenu poziciju žene u svemu - zaključuje ona.

- Doneće i jednu priču o jednoj ženi koja je pokušala da bude svoja i da ne živi živote muškaraca oko sebe već svoj. Eto, možda nije loše da nas serija podseti na to šta je rat iako trenutno imamo nažalost priliku da svedočimo ratu u Ukrajini između dva slovenska bratska naroda. Pitanje je kako je do toga došlo. Pitanje je u kakvoj Evropi danas živimo... Za šta su se ljudi i protiv koga borili u Drugom svetskom ratu - nastavlja Šargin, a zatim preporučuje seriju i jer je kako ističe, kvalitetno i na ozbiljnom nivou urađenja, a da su fotografija, scenografija, kostim i muzika podigli standard, te da je gluma u projektu u koji je mnogo uloženo, odlična.

Na pitanje koliko se scenario verno držao romana Ćosića, te da li je bilo izmjena ili prilagođavanja, Šargin kaže da su promene bile minimalne.

- Scenario je rađen po "Verniku", "Otpadniku" i "Gubitniku" i izmene su minimalne. Mnoge stvari i likovi nisu ušli u seriju jer bi to onda morale biti dve sezone i žao mi je što celi proces u Rusiji koji je lik Bogdana prošao, nije mogao da uđe u seriju. Recimo lik Svete Rakića i njegova sudbina nisu ušli u seriju, a to je jedan manji lik, ali fantastičan sa tragičnom sudbinom. U seriji ima dosta i melodrame, i ljubavnih odnosa, i erosa i mislim da je to odličan potez scenaristkinje da se okrene tim delovima knjiga iako su i u samim knjigama politički dijalozi uvek bili jači - smatra glumica.

Ova serija dolazi nakon serijala "Koreni", a koja će, kaže Šargin dobiti nastavak na kojem se trenutno radi.

- Nastavak "Korena" je "Vreme smrti" koje je počelo da se snima i snimaće se godinu dana, jer će biti dve sezone. "Vreme smrti" je najbolje napisano i verujem da će serija nadmašiti prethodne dve. Dakle, "Vreme zla" je treći deo, a "Vreme smrti" koje se tek snima drugi, a snima se tek sada jer pre dve godine nije bilo dovoljno novca, jer je taj deo najzahtevniji za snimanje - pojasnila je ona.

- Za razliku od "Korena" ovde u "Vremenu zla" je jača produkcija. U sva tri dela pratimo sudbine članova porodice Katić kroz političke razmirice u porodici, koje kao da se prenose sa kolena na koleno i neke druge likove vezane za porodicu Katić koji žive i bore se i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. Pratimo žene, jake žene koje na svojim leđima nose veliki teret muški ustrojenog svijeta - napominje Šargin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati