Zabava

Direktno.rs

21. 02. 2024. 13:02 0

Znate li ko je naš najpametniji glumac? Ali bukvalno!

Mladi Luka Grbić poznat je po ulozi Nenada, mlađeg brata Petra Maraša, u filmu "Južni vetar", ali i da je jedini naš dramski umetnik koji je član Mense!

Mladi Grbić je ostvario zapaženu ulogu u filmu "Južni vetar" kad je prvi put stao pred kamere, i to u isti kadar s Bogdanom Diklićem i Milošem Bikovićem, koji su mu u serijalu otac i brat. 

Kada je snimao prvi deo "Južnog vetra" imao je samo 18 godina i tek je bio maturant Prve beogradske gimnazije, a istovremeno je bio student Fakulteta dramskih umetnosti.

Za svoju prvu ulogu u filmu "Južni vetar" dobio je nagradu za debitanta godine na festivalu "Filmski susreti" u Nišu. Nakon "Južnog vetra", Luka je dobio priliku da se dokaže u predstavi "Antigona", ali u serijama "Biser Bojane", "Tajna vinove loze"...

Međutim, malo ko zna da je on naš najpametniji glumac. Naime, kada je upisao srednju školu, Luka je počeo da volontira u NTC centru i tu se zainteresovao za Mensu, organizaciju koja okuplja osobe sa isključivo visokim stepenom inteligencije. Luka je uradio test i došao do 156 IQ, kako je rekao u jednom intervjuu, do one granice do koje radi ovaj test. Tako je postao član Mense.

- Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam da pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude - rekao je jednom prilikom mladi Luka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati