Zabava

Direktno.rs

19. 09. 2023. 07:00 0

Tajna crvene haljine u "Zgodnoj ženi", a hteli crnu

Pošto je zavela Edvarda Luisa, odnosno Ričarda Gira, u filmu "Zgodna žena", Vivijan Vard, odnosno Džulija Roberts, našla se usred romanse sa milionerom. Mlada žena, koja otkriva visoko društvo, dobija raskošnu crvenu večernju haljinu i uz nju dijamantsku ogrlicu.

Golih ramena, lepog dekoltea i ukrasa vezanih na kukovima. Taj blistavo crveni komad odeće pretvara prostitutku u pravu damu, koja izlazi sa milionerom u operu.

Večernju haljinu dizajnirala je Merlin Vans. Nominovana je za nagradu Bafta zbog svojih kreacija za haljine u filmu "Zgodna žena".

Još jedna haljina obeležila je film. Mini haljina sa kopčom na stomaku.

- Kada upozna lik Ričarda Gira koji ej uredan, elegantan, sve je na njemu minimalističko, onda je logično da i odeća Džulije Roberts u filmu treba da prati taj stil - istakla je kreatorka i kostimografkinja Merlin Vans.

- Crvena haljina naglašava finoću siluete. Lepršava, privlačna, neverovatno seksi, bez gubitka trunke elegancije... Sva pažnja je usredsređena na Vivijan, koju sada gledamo sa divljenjem, prezira više nema - dodaje kreatorka.

Tokom procesa kreiranja kostima, produkcijski studio tražio je od kostimografkinje Merlin Vans da haljina koju će nositi Vivijan u operi bude crna.

Ali kostimografkinja je uspela da ubedi tim da haljina bude u crvenoj boji.

I upravo ta haljina doprinela je da ova romantična komedija postane legendarna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati