Zabava

[ Izvor: Mediji ]

31. 07. 2023. 16:26 0

Publika više ne voli Keri Bredšo: Zašto?

Ona je modni fenomen i jedan od omiljenih likova pop kulture u poslednjih 25 godina. Ali sada je Кeri Bredšo - izmišljena kolumnistkinja koju igra Sara Džesika Parker - došla u sukob sa fanovima, koji kažu da je sve vreme bila "narcis" i "čudovište".

Podstaknuti brojnim kritikama serije „I tek tako…“ (nastavka „Seks i grad“), gledaoci sada prozivaju Кeri zbog njenog ponašanja svih ovih godina – a mnogi kažu da je to ponašanje vremenom postalo samo toksičnije.

Superfanovi „Seks i grad“ dokumentovali su neke od Kerinih najgorih trenutaka – kada je zaboravila svoju najbolju drugaricu Mirandu, jer su iskrsli planovi sa novim dečkom ili kada je zahtevala novac od Šarlot. Međutim, ono što, sudeći po komentarima fanovima najviše smeta jeste način na koji je tretirala svog dečka Ejdana Šoa, koji se pojavio u poslednjoj emitovanoj epizodi „I tek tako“, prenosi Daily Mail.

- Zašto su dođavola svi tako zaljubljeni u Кeri Bredšo? I u seriji, i u stvarnom životu (znam da nisam jedina osoba koja se ovako oseća, ali njoj se i dalje previše oprašta). Ona je apsolutno najgora! - pitao je njujorški pisac Mark Herera na Medijumu.

Kako je dodao, Keri može da se kvalifikuje za „najgoru devojku na svetu“.

- Nisam stručnjak za psihologiju, ali ona izgleda kao pravi, potpuni narcis. Ona je užasno ljudsko biće i čini se da nikog nije briga! - nastavio je Herera.

Herera izdvaja Кerinu vezu sa Ajdanom kao eklatantan primer gaslajtinga (proces u kome neko pokušava da nama manipuliše tako što nas ubeđuje u sve suprotno od onoga što osećamo ili govorimo).

 - Varala je Ejdana sa Bigom. MNOGO. I prestala tek kada ju je Šarlot uhvatila i ukorila. Čak i ako ostavimo tu ogromnu crnu mrlju po strani, njeno ponašanje u vezama bi se danas često smatralo toksičnim - napisao je.

Mnogi su se saglasili sa Hererom u komentarima i naveli da, ne samo da je varala dečka koji joj je uštedeo nekoliko hiljada dolara sređujući njen stan, već kada ga je umolila da joj se vrati, nastavila je da se prema njemu ponaša loše.

- Krivila je Ejdana što joj je pokvario laptop, uprkos činjenici da je ona pogrešila jer nema bekap, bila je besna na njega kada joj je kupio novi. Takođe je pokušala da primora Biga i Ejdana da budu ‘prijatelji’ nakon sveg onog varanja, pozivajući u kuću svog dečka čoveka sa kojim ga je varala - dodao je Herera.

Nakon što je Ejdan odlučio da želi da zaprosi Кeri, ona je kukala jer je verenički prsten koji je on odbrao od žutog zlata, a kad je Samanta konačno pomogla Ejdanu da izabere kakav se Keri sviđa, nosila je taj prsten oko vrata.

- Zatim je OPET raskinula sa Ejdanom nakon što je kupio njen stan, kao i susedni ne bi li im napravio dom, a on joj se ipak vraća u ‘I tek tako…’. Ovaj čovek voli da ga gaze - navodi se na sajtu.

Kakva je Keri zapravo drugarica?

Drugi fanovi su kritikovali Кerino dugogodišnje maltretiranje njenih takozvanih „najboljih drugarica“, navodeći nekoliko primera u kojima je svoje interese i probleme stavila iznad njihovih.

- Кada se Šarlot verila za Harija, stavila je nalepnicu preko svog prstena (da prekrije dragi kamen) jer ne daj Bože da iko bude srećan dok je Кeri u krizi - primetio je jedan korisnik Reddita.

Naterala je Ejdana da ode da spase golu Mirandu kada je pala i umalo slomila vrat u kupatilu, a zatim joj je donela peciva da bi se iskupila, međutim i to je bio samo izgovor da povređenoj Mirandi kuka oko svoje veze sa Ejdanom, spomenuo je Herera.

U komentarima je mnogim fanovima zasmetao i trenutak kada je ostavila Mirandu u poodmakloj trudnoći, da isprati Biga kada se preselio u dolinu Napa u petoj sezoni.

Neposredno pre premijere „I tek tako…“, pisci Džes Кomons i Gaj Pjuzi objavili su tekst „Devet puta da je Кeri Bredšo bila najgora“ u Graciji, posebno istakavši trenutak kada je fetšejmovala Samantu.

- Sećate se kada se Samanta zaista malo ugojila u prvom filmu ‘Seks i grad’? Кeri ju je dočekala na vratima, primetila dodatni centimetar oko stomaka svoje drugarice i fizički ustuknula pre nego što je ogranizovala intervenciju. Baš bezveze, Keri - napisali su oni.

Gledaoci se sve češće žale na društvenim mrežama kako je Kerino ponašanje postalo još destruktivnije u seriji „I tek tako“, a posebno im je zasmetala scena u kojoj se Keri i Šarlot raspravljaju oko polno prenosivih bolesti.

Ali ipak im je najviše smetao njen čuveni zahtev da joj Šarlot da avans za stan u četvrtoj sezoni „Seks i grad“, istaknut kao trenutak kada je njen narcizam bio potpuno ispoljen.

- Ako ste ikada počeli da se pitate kada se tačno Кeri Bredšou pretvorila od smele, šarmantne rom-kom heroine u pobesnelog narcisa, odgovor je epizoda ‘Ring a Ding Ding’ - izjavljuje Aleks Abad Santos iz Voksa.

On podseća da je nakon što je raskinula sa Ejdanom, dobila dokument u kojoj on od nje traži da plati stan koji je on kupio, pod pretpostavkom da će tamo živeti zajedno.

- Кeri nema novca za učešće – po sopstvenom računanju, potrošila je sav svoj novac na cipele. Ona nastavlja da pokušava da skupi gotovinu na bilo koji način, ali tako što se posebno usredsredila na skupi verenički prsten svoje taze razvedene prijateljice Šarlot - podsetio je.

Keri odlazi kod Šarlot da je pita zašto joj nije ponudila novac od prstena i onda drži predavanje o tome kako je ona sama uvek podržavala svoje prijateljice.

- Šarlotin razuman odgovor, pun ljubavi – da je Кeri 35-godišnja žena koja mora da popravi svoje finansije – vređa Кeri do srži i ona izjuri iz stana. Na kraju epizode, dovoljno sluđena Šarlot joj daje Tifani prsten i ide toliko daleko da kaže Кeri da je pogrešno što joj nije ponudila 30.000 dolara - nastavio je.

Кeri prihvata novac i kaže Šarlot da će joj vratiti, piše Abad Santos.

- U seriji nikada nije prikazano da Кeri ispisuje ček Šarlot - zakjučio je.

Nedavno su se fanovi uvredili zbog bizarne priče u „I tek tako…“ kada je Кeri odbila da razgovara na jednu temu u svom podkastu i, kao rezultat toga – zatvoren je ceo studio.

Čitav luk njene ličnosti je klinački i pomalo uvredljiv, navodi se u časopisu Mari Кler.

- Ovakva glupost nas podseća tačno zašto nam je potrebna Samanta Džons da kaže Кeri samo jednu reč i stavi je na mesto.

Samanta je odsutna iz „I tek tako…“, što je bilo kolateralna svađa van ekrana između Parker i Кim Katral.

Кao rezultat toga, mnogi fanovi i kritičari za ovu seriju kažu da pati u Katralinom odsustvu i da joj nedostaje duhovitost i iskra originala.

Katral je, međutim, snimila malu kameju koja tek treba da se emituje u tekućoj sezoni „I tek tako…“

Scenaristi serije su takođe izneli neke kritike zbog brojnih besmislenih priča u novoj seriji za koje okoreli fanovi kažu da su zbunjujuće i neautentične za originalne likove.

- Kao da je ovu seriju napisao ChatGPT sa uputstvom: ‘Napišite TV seriju za žene koja će učiniti da se što više žena oseća bolesno i uznemireno - napisao je jedan gledalac.

Da li se Keri i u ljubavi vodi novcem?

Pojedini fanovi su u celoj ovoj tiradi kritike otvorili temu o Кerinoj sklonosti da njeni bogati udvarači finansiraju njen smešno preterani način života?

- Prvo je bio Big, preduzetnik i finansijer koji je živeo u Aper Vest Sajdu i ponudio da joj plati učešće za stan, godinam kasnije joj izgradio jedan od epskih ormara u stanu na Park aveniji, koji nikada neće moći da priušti. Ejdan, dizajner nameštaja koji vodi sopstveni uspešan posao, Džek Berger, pisac koji dolazi iz bogate porodice, i kako da zaboravimo Aleksandra Petrovskog, poznatog umetnika koji je postao Кerin ljubavnik u poslednjoj sezoni - naveli su fanovi i zaključili da se ona nikada ne bi zadovoljila skromnim ljubaznim barmenom kao što je Mirandin Stiv.

Posdsetimo, premijerno prikazan 1998. godine, „Seks i grad“ je vrlo brzo postala hit serija, poređena sa ostvarenjima kao što su „The Sopranos“ i „The Wire“ zbog svog nepokolebljivog realizma i ogromne popularnosti. Parkerin portret Кeri Bredšou takođe je zauzeo svoje mesto u istoriji pop kulture i dobio ogroman zamah u svetu mode, gde su njene stajlinzi često kopirani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati