Zabava

20. 05. 2023. 09:34 4

Sting protiv veštačke inteligencije

- To je slično načinu na koji gledam film sa specijalnim efektima. To me uopšte ne impresionira - rekao je Sting

Sting nije impresioniran veštačkom inteligencijom (AI) i predviđa predstojeću bitku protiv tehnologije.

- Građevinski blokovi muzike pripadaju nama, ljudskim bićima. To će biti bitka koju svi moramo da vodimo u narednih nekoliko godina – odbrana našeg ljudskog kapitala od veštačke inteligencije - rekao je Sting za BBC. .

Upotreba veštačke inteligencije sve je zastupljenija u muzici, a prošle nedelje su šefovi kreativne industrije u Velikoj Britaniji pozvali na regulaciju u tom sektoru.

Nedavni primeri upotrebe veštačke inteligencije uključuju Dejvida Getu koji koristi tehnologiju veštačke inteligencije da doda "glas" Eminema jednoj od njegovih pesama, zatim očigledna veštačkom inteligencijom generisana "saradnja" između "Drejka" i "Vikenda" postala je viralna i kasnije je uklonjena sa muzičkih strimera nakon žalbi na autorska prava.

- To je slično načinu na koji gledam film sa specijalnim efektima. To me uopšte ne impresionira - rekao je Sting za BBC i dodaje:

- Odmah mi postane dosadno kada vidim kompjuterski generisanu sliku. Pretpostavljam da ću se isto osećati kada veštačka inteligencija pravi muziku. Možda za elektronsku plesnu muziku funkcioniše. Ali što se tiče pesama, znate, izražavanja emocija, mislim da me to neće dirnuti - rekao je muzičar, prenosi Variety.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati