Zabava

Direktno.rs

21. 05. 2023. 07:00 0

Elvis je obožavao: "Dok sam živa neću ga izdati"

Najviše pažnje izazivaju njegove ljubavne veze od kojih je najpoznatija ona s Prisilom. Ali ne i najvažnija, ako se pitaju njegovi najbliži prijatelji.

Oni i danas tvrde da je ljubav njegovog života En Margaret. Slavnu švedsku glumicu Elvis je upoznao 1963. godine na pres konferenciji.

Filmski studio MGM tada je novinarima predstavio zvezde svog budućeg filma "Viva Las Vegas". Tada 28-godišnjem Elvisu to je bio 14. film, a 21-godišnja En Margaret je bila zvezda u usponu koja je iza sebe imala tek tri filmska ostvarenja i zapaženu ulogu u filmu "Bye Bye Birdie".

Uskoro se uspostavilo da su bili u pravu.

- Na pozornici studija nije bilo ničega osim klavira, Elvisa i mene. U pozadini su stajali njegovi momci i posmatrali svog šefa. To je ubrzo postao očekivan ritual na koji sam se navikla - rekla je glumica.

Nakon upoznavanja, snimili su pesme za film i onda otputovali na snimanje u Las Vegas.

- Sigurna sam da su producenti znali kako će film biti dobar ako hemija između Lakija i Rasti bude dobra. U početku bismo vam Elvis i ja verovatno rekli da je jedina vatra između nas bila ona koja je nastajala zbog vrelog pustinjskog sunca, ali ostali su odmah primetili iskre. Doživljavali smo muziku na isti način. Ona je u nama stvarala strast. Bio je to jedan čudan, smešan, inspirirajuć i divan osećaj. Gledali bismo jedno drugo u pokretnu i kao da smo bili slike jedno drugog. Kada bi Elvis zamahnuo rukom i moja bi poletela napred. Kada je njegovo rame palo i ja sam bila dole s njim. Kada se vrteo i ja sam već pravila okret svojim petama - rekla je En Margaret.

 Ovakva emotivna, muzička i plesna sinhronizovanost i simbioza razlog je zbog koje su je mnogi nazivali "ženskim Elvisom". Upravo su ta poređenja kasnije zasmetala Kralju koji nije navikao da bude u senci, čak ni kada tu senku stvara žena koju voli.

Glumica je priznala da su oboje imali veliki ego, a kolika je bila Elvisova veličina najbolje pokazuje anegdota sa snimanja filma "Viva Las Vegas".

Mnogima se tada žalio da reditelj Džordž Sidnej favorizuje En Margaret i pokušava da ga iseče i iz filma, a svom menadžeru Kolonerlu Parkeru rekao je i da nju snimaju iz boljih uglova.

Parker je odmah urgirao i podsetio čelnike studija da je ovo Elvisov film. Nije se obazirao na objašnjenje MGM-a kako će više scena s En privući širu publiku i iskoristio je svu svoju moć kako bi iz filma izbacio dva od tri dueta koje su Elvis i En snimili. U finalnoj verziji, Kralj je imao šest samostalnih muzičkih brojeva, a En samo dva. Međutim, i to je bilo dovoljno da se ljudi širom sveta zaljube u njen talenat. Elvisova profesionalna ljubomora ipak nije uticala na njihov privatni odnos koji se ubrzo pretvorio u strastvenu ljubavnu priču.

Nije to bila samo afera. On je zaista bio zaljubljen u nju, priznao je Lamar Fink, član takozvane mafije iz Memfisa, grupe Elvisovih prijatelja, rođaka i zaposlenih koji su bili njegova stalna pratnja.

- Činila je njegov život lakšim jer ga je razumela i nije od njega ništa zahtevala. Razumela je čak i njegovu potrebu da stalno budemo uz njega. Prisila nije bila takva - prisetio se Elvisov rođak Bili Smit.

- En je iskreno volela ljude i volela je svakog od nas. Nije nas gledala kao nekakvu pretnju. Poštovala nas je. Sjajno smo se zabavljali s njom. Imala je fantastičan smisao za humor - kazao je jedan član Elvisove ekipe.

Iako su svima delovali kao par iz snova, njihova veza nije opstala.

- Postojali su drugi faktori u njegovom životu i razumela sam to. Oduvek je bio iskren prema meni. Znali smo da našoj vezi mora doći kraj i da Elvis mora ispuniti svoju obavezu - rekla je En.

Prisila je znala da nije jedina žena u Elvisovom životu, ali kako je sama priznala, bojala se jedino En Margaret. Kada su u jednom trenutku mediji počeli pisati o Elvisovoj navodnoj veridbi s En, u napadu besa bacila je vazu na Elvisa.

Povikala sam: "Mrzim je! 'Elvis me tada zgrabio i bacio na krevet i rekao idi do vraga. Nisam znao da će ovo izmaći kontroli. Želim ženu koja će razumeti da se ovakve stvari mogu dogoditi. Hoćeš li ti biti ta žena ili nećeš?' Kasnije mi je rekao da je njihova veza gotova. I bila je. Ali prijateljstvo je potrajalo sve do njegove smrti, zapisala je Prisila u svojoj knjizi "Elvis i ja".

- Da je Elvis ostao s En Margaret, njegova životna priča završila bi se drugačije, rekao je Marti Lejker - jedan od Elvisovih venčanih kumova.

Elvis i En jedno drugome bili su podrška i tokom borbe protiv zavisnosti. Ona je svoju na kraju pobedila, ali Elvis nije. Uoči nastupa 15. avgusta 1977. godine u garderobi hotela Hilton prvi put u 10 godina nije je dočekao telegram i buket od Elvisa. Sledeće jutro primila je tužan poziv iz Grejslenda s vešću da je Elvis preminuo.

Od svih filmskih zvezda s kojima je Elvis sarađivao tokom svoje karijere, jedino je En Margaret došla na njegovu sahranu. U Gracelandu ju je dočekao Elvisov otac Vernon Presli koji ju je odmah po dolasku zagrlio i u suzama šapnuo: Toliko se ponosio tobom.

Za razliku od Prisile koja je do najsitnijih detalja u mnogo navrata opisala svoj život s Elvisom i odala razne tajne koje joj je muzičar poverio, slavna švedska glumica do danas se suzdržala od komentisanja njihove intimne veze i raznih medijskih nagađanja o njegovom životu:

- Verovao mi je. Ne želim da izdam to poverenje ni danas kada ga više nema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati