Zabava

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

17. 01. 2023. 16:38 10

Milan Marić glumi Lauševićevu sudbinu: "Čuli smo se"

Nova serija "Pad", inspirisana autobiografskim bestselerom "Godina prođe, dan nikada" Žarka Lauševića, počinje da se emituje na televiziji, a ekipa predvođena glavnim glumcem Milanom Marićem okupila se u Kinoteci, gde su otkrili da su imali podršku autora ovog dela.

- Sa Žarkom sam se čuo dva puta, a jednom smo pričali uživo. Prvi put smo razgovarali kada smo se spremali da krenemo u samo snimanje. Pozvao me je i kao stariji kolega koji je imao potrebu da mi poželi sreću. Malo smo iskoristili to vreme da pričamo o glumačkom poslu. Imao sam osećaj da mi govori "ja ti verujem", i to je meni bilo dosta bitno. Čuli smo se i nakon što je ogledao seriju. Jako sam srećan onim što sam čuo, a šta je to, neka ostane između nas dvojice - otkrio je Marić novinarima.

Radnja serije smeštena je u devedesete godine i doba koje su obeležili raspad Jugoslavije, rat, sankcije, siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u društvu. Ova serija, po svemu drugačija, za polaznu tačku uzima tragičan događaj iz 1993. u Podgorici, a zapravo nas vodi kroz puteve duše jednog umetnika koji u stvarnom životu počinje da proživljava lične borbe koje je do tada izvodio samo na pozornici. Laušević je odlučio da se ne oglašava povodom serije i da je sve što ima rekao u svojoj knjizi.

- To se desilo 1993, a ja sam tada imao tri godine i zbog toga ne mogu da imam odnos prema tome. Danas posle svega sama odluka da radimo ovu temu, koja je napisana po motivima ove priče, jeste izvlačenje motiva, najtačnije je šta se tada desilo i šta ja imam da kažem na tu temu, kao umetnik i glumac - rekao je Marić.

Osim Marića, igraju i Boris Isaković, Mima Karadžić, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Ljubomir Bandović, Dubravka Drakić, Dragan Marinković Maca, Krešimir Mikić, Izudin Bajrović, Slavko Sobin, Kemal Rizvanović. Reditelj Vuletić je i scenarista uz Petra Mihajlovića, direktor fotografije je Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić, a kostimograf Dragica Laušević.

Osam epizoda serije publika može da pogleda i bindžuje preko usluge MTS, Supernova televizije i Arena klauda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati