Zabava

Direktno.rs

30. 09. 2022. 17:00 3

Sin Bate Stojkovića u "Varljivom letu": Gde je danas Tadija?

Svi se sećate malog Tadije iz legendarnog filma "Varljivo leto '68", ali malo ko zna da je ovaj lik tumačio Andrija Mrkaić. Andrija je glumio najmlađeg člana ove neobične porodice, čije simpatične i duhovite rečenice iz filma se i danas prepričavaju.

Andrija nije upisao glumu, a ulogu zbog koje ga pamti čitava Jugoslavija je dobio sasvim slučajno. Iako je većina njegove porodice bila protiv, deda ga je odveo na audiciju.

Imao je zadatak da pročita pesmicu, nakon čega je filmskoj ekipi odmah zapao za oko.- Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja - rekao je Mrkaić jednom prilikom.

Posle uloge sina Bate Stojkovića u filmu "Varljivo leto '68", Andrija je igrao i sina Nikole Simića u ostvarenju "Nema problema".Planirao je da upiše glumu, ali ga je splet okolnosti udaljio od toga i odveo na sasvim drugu stranu, posle odslužene vojske uputio se pravo na Havaje.

Na Havajima je bio dugo, ali se uželeo Srbije. U državu se vratio i zbog devojke. Mali Tadija je radio i kao stjuart u Katar ervejzu.

- To je bio jako lep, ali i jako težak posao. Divno iskustvo, šansa da se proputujete ceo svet - rekao je Andrija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati